A Debrecen Airport is üdvözli Ukrajna EU-s vízummentességét

Forrás: turizmus.com

 2017. május 15. 17:20

Június közepétől az ukrán állampolgárok is vízummentesen utazhatnak az Európai Unió legtöbb országába (kivéve az Egyesült Királyságba és Írországba), így a Kárpátalján élő mintegy 1.3 millió ember kerekedhet fel, hogy felfedezze Európa országait, amihez ideális kiinduló pont a Debrecen Airport.

"A Debrecen Airport Magyarország legnagyobb forgalmú vidéki repülőtere, ami schengeni kritériumoknak is megfelel és az ukrán határtól csupán 130km-re található, A folyamatos járatbővítéseknek köszönhetően az utasok száma is hónapról hónapra emelkedik. Ez a növekedés nem csupán a repülőtér fejlődésére van jó hatással, hanem pozitívan hat a régió turisztikai forgalmára is. Az ukrán állampolgárok számára június közepén életbe lépő EU-s vízummentesség kedvezően hathat a Kárpátaljáról Nyugat-Európába és Izraelbe induló turistaforgalomra. Bízunk benne, hogy tovább fog nőni a külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, illetve a régió szállodáinak kihasználtsága is” - közölte Tamás László járatfejlesztési igazgató.

Debrecen Airport

Fotó: debrecen.hu

Idén is egy új menetrend szerinti járattal bővült az elérhető desztinációk száma a Debrecen Airporton, 2017. március 26-tól indult az első Európán kívüli Wizz Air járat Debrecenből, heti két alkalommal Tel Avivba, Izraelbe, illetve. újraindult a Svédország harmadik legnagyobb városába Malmöbe is a légi járat. Májusban indult el a rendszeres német beutazó charter járat és nyáron a Török Riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítanak járatokat a kelet-magyarországi, kárpátaljai és határmenti utazóközönségnek.