Erős a magyar útlevél

Forrás: turizmus.com

 2017. október 28. 14:42

Kevés olyan útlevél van a világon, amellyel több ország látogatható meg vízummentesen, mint a magyarral - tudhattuk meg az eTN minapi híréből.

Sokáig szinte természetes volt, hogy néhány nyugat-európai ország és az USA útlevelével lehetett a legtöbb országba belépni, vízummentesen. A közelmúltban azonban változott a helyzet, s a lista élére került szingapúri (159 vízummentesen látogatható ország), s az élbolyba bekerült a dél-koreai (158 ország), valamint a japán (157 ország) útlevél.

Magyarország az előkelő, 9. helyen áll (az eTN szerint 150 országgal), s a régióból csak Ausztria (155 ország) és Csehország (152 ország) útlevele tűnik erősebbnek.

A lista persze csak tájékoztató jellegű, ha másért nem, hát azért, mert a politikai helyzet folyamatosan változik, valamint, a hírből nem derül ki egyértelműen, hogy csak a magánútlevelekkel, vagy a diplomata és/vagy szolgálati útlevelekkel is kalkuláltak.

Az eTN információját némileg gyengíti az is, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának tájékoztatása szerint, jelen pillanatban valamivel több, mint 130 ország látogatható vízummentesen, magyar útlevéllel. Akárhogyan is van, annyit biztosan kijelenthetünk, hogy nemzetközi összehasonlításban is erős a magyar útlevél.

Kapcsolódó cikkek

Nem kell vízum Katarba

2017. augusztus 10.