Fél óra alatt elkeltek a jegyek az A380-asra, ami nem repül sehova

Forrás: turizmus.com

 2020. október 28. 12:58

A szingapúri Changi Repülőtér betonján október utolsó két hétvégéjén különleges gasztronómiai programot kínál a Singapore Airlines két Airbus A380-as típusú óriásgépének fedélzetén.

A koronavírus-járvány második hulláma ismét visszavetette az utazásokat, ám sokaknak annyira hiányzik a repülés, hogy már azért is hajlandók fizetni, hogy egyáltalán a fedélzetére léphessenek egy sehova nem repülő gépnek. Őket célozta meg a Singapore Airlines legutóbbi akciójával, egy gourmet étkezéssel.

A fedélzeti ebéd vagy vacsora előtt a vendégeket kedvezményes vásárlási lehetőséggel várják, az étkezés közben pedig több mint 1000 film és zenemű szórakoztatja őket.

A foglalási lehetőséget október 12-én nyitották meg, fél órán belül az összes ülést lefoglalták a meghirdetett időpontokra. Ezért később bővítették a kiadott ülőhelyek számát, ugyanakkor az ültetés során figyelembe vették a biztonságos távolságtartást.

A vendégek fotózkodhattak is a légitársaság dolgozóival

Fotó: Singapore Airlines

A korán érkezőket további különleges programokkal várják, bemutatják például a  légitársaság 1957-es indulása óta használt személyzeti egyenruhákat, ahol a vendégek fotózkodhatnak is a légitársaság dolgozóival. A vendégek pedig hagyományos kínai és maláj ruhákba is beöltözhetnek az étkezéshez. Ezenfelül egy vezetett túra keretében bejárhatják az A380-as óriásgép minden zugát.

Az étkezés is igazán különleges élmény a fedélzeten, a menüt mind a négy osztály utasai számára Shermay Lee szingapúri sztárséf állította össze. Az első osztály nyolcfogásos menüjén olyan finomságok szerepelnek, mint a hagyományos maláj satay, az oscietra kaviár, a nagymama nasi lemakja, a homár thermidor vagy a marhabélszín.

Mind a négy fedélzeti osztály számára sztárséf állította össze a különleges menüt

Fotó: Singapore Airlines

A business class utasok hat fogást élvezhetnek, a turista- és a premium economy osztályon háromfogásos a menü. Hogy mindezt mennyiért? A turistaosztályon a menü 53,50 szingapúri dollár, a prémium economyn 96,30, a business classon 321, az elsőn pedig 642 dollár. Kétségtelenül olcsóbb, mint egy repülőjegy.