Felfüggeszti nemzetközi járatait az Aegean

Forrás: turizmus.com

 2020. március 23. 17:39

Az Aegean Airlines március 26-tól április 30-ig felfüggeszti nemzetközi járatait.

Tekintettel a COVID-19 világjárvány okozta rendkívüli körülményekre, a Görögország és az EU államok által bevezetett utazási korlátozásokra, és különös tekintettel a utasok és a munkatársak  egészségének biztosítására, az Aegean Airlines március 26-tól április 30-ig ideiglenesen felfüggeszti nemzetközi járatait – közölte lapunkkal a légitársaság magyarországi képviselete.

Csak Athén  és Brüsszel között marad meg néhány járat, biztosítva a kapcsolatot az  EU adminisztratív központjával.

Felfüggesztik az Egyesült Királyságba irányuló és onnan induló összes járatot is, az utolsó járat Londonba / Londonból március 23-án üzemel.

Csak Athén és Brüsszel között marad meg néhány járat, biztosítva a kapcsolatot az  EU adminisztratív központjával

Fotó: 123rf

A görög hatóságok , a polgári védelmi főtitkársága és a külügyminisztérium  kérésére azonban a légitársaság folytatja az üzemelést a külföldön rekedt állampolgárai hazaszállítása érdekében, vagy esetleges más vészhelyzet esetén.

Eddig összesen nyolc ilyen, a saját állampolgárok hazahozatalát biztosító járat indult, Marokkóból, Spanyolországból, Cseh Köztársaságból, Lengyelországból, Szerbiából és Grúziából, valamint  egy járat Londonból Larnakába, a ciprusi állam kérésére.

Az Aegean a  belföldi útvonalakon is korlátozza a járatok sűrűségét, az üzemelést azonban folytatja a szigetekkel való kapcsolattartás, és alapvető ellátás  érdekében.

Az utasok számára a www.aegeanair.com oldalon naprakész információkat biztosít. A meghiúsult utazásokkal kapcsolatos módosítás, visszatérítés és az utazási utalványok felhasználásához szükséges minden fontos részlet és tudnivaló is elérhető itt.