Franciaország a repülőjegyekre kivetett adó emelését tervezi

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 09. 15:17

Franciaország a repülőjegyek adójának emelésével, a vasúti infrastruktúrába való befeketítéssel és a vonatjegyek árának csökkentésével akarja arra ösztönözni az embereket, hogy többen vegyék igénybe a vasutat különböző belföldi és külföldi célállomások eléréséhez.

Clément Beaune, a francia közlekedési miniszter elmondta, hogy jövőre várhatóan magasabb adót vezetnek be a repülőjegyekre az új költségvetés részeként. A miniszter elmondta, hogy az országban már tapasztalható az emelkedő tendencia a vasúti utazások iránt, idén nyáron rekordszámú vonatjegy eladására számít az ország – olvasható a SchengenVisaInfo oldalán.

Hozzátette, a hatóságok szintén fontolóra veszik a repülőgépek üzemanyaga után fizetendő adó bevezetésének lehetőségét is.

Az adóemelés célja a vasúti közlekedés támogatása lenne

Fotó: 123rf.com

 

Bár a hatóságok még nem adtak ki konkrét dátumot arról, mikor fogják csökkenteni a vonatközlekedés árait, a miniszter elárulta, hogy terv szerint mindez jövő nyárra megtörténik, emellett pedig szeretnének mindenkinek (de különösen a fiataloknak) kedvezményes utazási bérletet biztosítani.

Franciaországban több fontos kezdeményezés történt a vasút népszerűsítésére. Az ország északi részén például augusztus 27-ig egy eurós jegyek árusítását kezdték meg, ezzel megfizethetőbbé téve a vonatozást a helyiek és a turisták számára.