Frissült a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere

Forrás: MTI

 2021. december 10. 14:29

Felhasználó- és környezetbarát fejlesztésekkel frissült a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere - közölte a MÁV pénteken. A pénztárakban, a vonatokon, az automatákból vásárolt jegyek mellé az utasok már nem kapnak papírra kinyomtatott nyugtát, hanem azt elektronikus formában tölthetik le.

A MÁV oldalán elérhető e-nyugta csak elektronikus formában hiteles, a számlákat a változás nem érinti, azokat - az online csatornák kivételével - továbbra is papír alapon állítja ki a MÁV-Start - írja a MÁV közleményében.

Hangsúlyozták, hogy a MÁV appból bemutatott jegyeken megjelent egy új biztonsági elem, ami az ellenőrzést végzőket segíti abban, hogy gyorsabban meggyőződhessenek a bemutatott jegy eredetiségéről.

mav_jegy

Felhasználó- és környezetbarát fejlesztésekkel frissült a MÁV-Volán-csoport jegyértékesítési rendszere

Fotó: MÁV

Elkészült a MÁV mobilalkalmazás Huawei telefonokon működő változata is, ami a Huawei App Gallery-ből tölthető le. Ezáltal az ilyen készülékekkel rendelkezők, a MÁV app iOS-es és Androidos felhasználóihoz hasonlóan, már élhetnek az applikációból történő rendszeres vásárlás és jegybemutatás kényelmével - hívta figyel a figyelmet a vasúttársaság.

A MÁV-Start értékesítésének összes csatornáját kiszolgáló, folyamatosan fejlődő jegyértékesítő rendszerből a 2015. júliusi indulása óta több mint 240 millió díjterméket adtak el, több mint bruttó 184 milliárd forint értékben. Az online csatornák, a MÁV applikáció és az új ELVIRA részesedése mostanra a jegy- és bérleteladások több mint 33 százalékát teszi ki - tájékoztatott a MÁV.