Hainan tartomány fejleszti európai MICE jelenlétét

Forrás: turizmus.com

 2017. június 06. 20:27

A kínai Hainan tartomány, amelyet Kína Floridájaként is emlegetnek, részt vett a frankfurti IMEX vásáron. Ez volt az első alkalom, hogy a hainani kormány önállóan jelent meg egy tengerentúli MICE kiállításon.

A döntés hátterében az áll, hogy a tartomány szeretné fejleszteni nemzetközi turisztikai jelenlétét, erősíteni márkáját a nemzetközi piacon, és ajánlani termékeit, turisztikai lehetőségeit a vásárlóknak, szakmai érdeklődőknek.

A tartományi standra ellátogatott Ying Sun, a Hainan tartományi turizmusfejlesztési bizottságának igazgatója és Mr. Fangxu Chen, a Hainan Tartományi Konferencia és Incentive Szövetség elnöke is.


2016-ban 60,24 millió utazó látogatott Hainan tartományba, a teljes idegenforgalmi bevétel 10 milliárd dollár volt. A beutazók száma 429,3 ezer volt, 42,3%-kal több mint előzőévben.

2016-ban az európai beutazók száma 128 842 volt, ami a bejövő turisták 30,02%-át teszi ki Hainan tartományban. Hosszú ideig az orosz volt a legfontosabb küldőpiac, amelyet Németország, Anglia, Franciaország és Olaszország követett.

Jelenleg 23 légitársaság működik Hainan tartományban, melyek gyakorlatilag valamennyi régiót lefedik.

2017-ben Hainan 10 tematikus turisztikai terméket támogat, melyek a következők: óceáni turisztikai termékek, egészségügyi turizmus, sportturizmus, MICE, vidéki turizmus, ökológiai turizmus, kulturális turizmus, bevásárló turizmus, tudományos és technológiai turizmus, ipari üzleti idegenforgalom. A tíz tematikus termék esetében a Hainan tartomány számos ösztönző programot indított az utazási irodák számára.