Ismét bírságolt a versenyhivatal

Forrás: turizmus.com

 2016. november 27. 15:14

Jogsértésért 2 millió forint bírságot szabott ki a Kaland Travel Kft.-re a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) – olvasható a hvg.hu oldalon.

A versenyhivatal döntése szerint a Kaland Travel Kft. 2015. első félévi indulással értékesített 7 utazási csomagjairól csak az utazási szerződés megkötését követően közölt fontos, kötelezően feltüntetendő információkat a fogyasztókkal, beleértve az utazások lényegét adó fakultatív programokat és azok árát, a részvételi díjon felül, külön fizetendő tételeket (például adót, illetéket és azok forintban meghatározott nagyságát, valamint az utazás elindításának feltételéül szabott legalacsonyabb létszámot.

 

A necces utazások:

8 napos Törökországi körutazás,

Toszkána 5 nap 4 éjszaka,

Amalfi-part 7 nap 6 éjszaka,

Velence-Trieszt-Grado-Treviso 5 nap 4 éjszaka,

Garda-tó 5 nap 4 éjszaka,

Karneválok kavalkádja 5 nap 4 éjszaka és

Velencei karnevál 4 nap 3 éjszaka

 

A GVH megállapította továbbá a felsorolt utazásokkal összefüggésben, hogy a programok hirdetett ára (alapára) nem az általánosan alkalmazott fogyasztói ár volt, így a vállalkozás hamisan keltette azt a benyomást, hogy utazásait kedvezményesen lehet igénybe venni.

A GVH a Kaland Travel Kft.-re kirótt bírság kiszabásakor a kommunikációs költségeket vette alapul, súlyosító körülményként értékelte többek között, hogy a kereskedelmi gyakorlat jelentős részben valótlan tájékoztatásokon alapult, valamint azt, hogy a vállalkozás számára egyértelműek lehettek a vonatkozó ágazati jogszabály tájékoztatási rendelkezései.

A GVH az elmúlt időszakban több versenyfelügyeleti eljárást indított az egyes utazásszervező cégek megtévesztő ígéretei miatt. A GVH ezzel kapcsolatban figyelemfelhívó tájékoztatást is közzétett a honlapján.