Járattörlés esetén automatikusan kompenzál a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. március 17. 12:33

A Wizz Air bejelentette, hogy járattörlés esetén mostantól automatikusan jóváírja a viteldíj 120%-át az utasok WIZZ-számláján, miután a COVID-19 járvány visszaszorítására hozott utazási korlátozások miatt jelentősen megnőtt a törölt járatok száma.

Az utasoknak – külön kérésre – természetesen továbbra is lehetőségük van a bankszámlájukra vagy bankkártyájukra visszakérni a viteldíj 100 százalékát, amely azonban hosszabb időt vehet igénybe.

Az automatikus visszatérítési folyamat bevezetésével párhuzamosan a légitársaság legkésőbb 2020. április 14-én átmenetileg felfüggeszti online igénybejelentő rendszerét a wizzair.com honlapon, hogy kezelni tudja az igénybejelentések közel százszorosára emelkedő volumenét.

Járattörlés esetén a Wizz Air automatikusan jóváírja a viteldíj 120%-át az utasok WIZZ-számláján

Fotó: 123rf.com

A Wizz Air ugyanakkor szeretné megnyugtatni utasait, hogy ha a szokásosnál lassabban is, de munkatársai idővel minden igénybejelentést feldolgoznak, és az érintett utasok visszakapják a törölt járatokra foglalt jegyek viteldíját – olvasható a légitársaság közleményében.

Az utazási irodák felé való visszatérítések automatizálásán szintén nagy erőkkel dolgoznak, addig is kérik az utazási irodákat, hogy lépjenek kapcsolatba a légitársaság telefonos ügyfélszolgálatával.

Az utazási irodán vagy online utazási irodán keresztül foglaló utasokat pedig arra kérik, hogy lépjenek kapcsolatba azzal a céggel, ahol a jegyüket vásárolták.