Jelentősen csökkenti karbonlábnyomát a Singapore Airlines

Forrás: turizmus.com

 2022. július 07. 16:04

A Singapore Airlines bejelentette, hogy fenntartható forrásból származó üzemanyaggal (SAF – Sustainable Aviation Fuel) üzemelteti számos Szingapúrból induló járatát.

A szingapúri Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAAS), a Singapore Airlines (SIA) és a GenZero, a szingapúri Temasek 100%-os tulajdonában lévő befektetési alap, mely a globális dekarbonizáció felgyorsítására hivatott, 2022. július 7-én a szingapúri környezetvédelmi ütemterv következő szakaszához érkezett, ennek keretében fenntartható légiközlekedési üzemanyagot (SAF) szállítottak a Changi repülőtérre a repülőtér üzemanyag-csaprendszerén keresztül - adta hírül a légitársaság.

A Singapore Airlines és az Exxon Mobil illetékesei a Changi repülőtéren az első adag fenntartható üzemanyag megérkezésekor

Fotó: Singapore Airlines

Ez az első alkalom, hogy ilyen fenntartható üzemanyagot (SAF) töltenek - hagyományos kerozinnal keverve - a SIA és a Scoot Szingapúrból induló repülőgépeibe  a Changi repülőtéren.

A projekt keretében a Nestlé 1000 tonna tiszta SAF-et szállít a légitársaság részére, amelyet finomított repülőgép-üzemanyaggal kevernek össze az ExxonMobil szingapúri létesítményeiben. Ezzel a vegyes üzemanyaggal repülnek a SIA gépei egy darabig. Ezzel várhatóan 2500 tonnával csökken majd a szén-dioxid-kibocsátás. A projekt eredményeinek kiértékelése után döntenek annak folytatásáról.