Jobb kiszolgálást ígér a német közlekedési miniszter

Forrás: AIRportal.hu

 2018. október 08. 16:49

A német közlekedési miniszter megelégelte a Németországban idén nyáron tapasztalt késéseket, melyek következményeként a Lufthansa, illetve fapados leányvállalata, az Eurowings 250 millió euró kártérítést fizettek ki az utasoknak.

Andreas Scheuer egy hamburgi légiközlekedési konferencián az ATW Online szerint azt mondta, az idén nyári helyzet nem ismétlődhet meg, nem elfogadható, hogy újra ilyen mértékű késések legyenek. Ennek nyomán a német kormány több intézkedést is javasolt a helyzet kezelésére – számol be róla az Airportal.hu.

A német légitársaság azt tervezi, hogy jövőre több gépet, illetve nagyobb számú hajózó személyzetet biztosít a nagy német repülőtereken és 600 fős létszámbővítést hajt végre a jobb kiszolgálás érdekében. Hat Airbus A320-ast készenlétbe helyeznek, amelyeket akkor vetnének be, ha egy járat előre láthatólag túl sokat késne, így helyre billenthető lehet a menetrend. A műszaki hibából eredő kiesést elkerülendő a Lufthansa télen keményebben nekifekszik a karbantartásoknak.

A késések miatt a Lufthansa, illetve fapados leányvállalata, az Eurowings 250 millió euró kártérítést fizetett ki az utasoknak

Fotó: wikipedia

A német kormány döntései között szerepel, hogy a késésről szóló információkat idejében tudatják az utasokkal, ehhez egy mobilalkalmazás kidolgozását is elrendelték, amely a kártérítés igénylésében is segítséget nyújtanak az utasoknak.

A nyáron a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) többször is hangsúlyozta az unió légiközlekedésével kapcsolatban a késések jelentőségét. A szervezet kimutatásai szerint ma Európában működik a világ kapacitás-hiányos repülőtereinek fele. Az IATA azt is írta, hogy az első félévben 47 ezer perc késés keletkezett a rendszerben, 133 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. A késések oka többnyire a légtér kapacitásának szűkössége, valamint a kevés légiforgalmi irányító.