Légi közlekedési történelmet írt az Eurowings

Forrás: AIRportal.hu

 2018. augusztus 27. 12:09

Hetvenhét, korábban az Air Berlinnél repülő gépet integrált flottájába kilenc hónap alatt a Lufthansa-csoport diszkont légitársasága, az Eurowings, ezzel háromezer új munkahelyet teremtett.

A német Lufthansa-csoport low-cost leányvállalata a berlini cég tavaly októberi csődje után a gépek döntő részét bérbe vette a tulajdonosoktól, és az üzemeltettet útvonalak egy részén is elindította saját járatait, köztük a Berlin–Budapest viszonylaton is.

Az integrációs folyamat rekord idő alatt zajlott le, hasonlóra nem volt precedens az európai légi közlekedés történetében – mondta el Thorsten Dirks, az Eurowings vezérigazgatója.

Hozzátette, az Air Berlin negyven éve volt a piacon, de csődje után alig negyven héttel az Eurowings nagyrészt a helyébe tudott lépni, amivel megmentette a német légi közelekedést egy lehetséges összeomlástól – olvasható az Airportal.hu oldalon.

Az utolsó, D-ABDT lajstromjelet viselő, 174 férőhelyesre átszékezett Airbus A320-ast augusztus 27-én veszi át az Eurowings a Magnetar lízingcégtől, amivel lezárja az egykori Air Berlin-flotta integrációját.

Az integrációs folyamat rekord idő alatt zajlott le, hasonlóra nem volt precedens az európai légi közlekedés történetében

Fotó: pixabay

 

Thorsten Dirks elmondta: kilenc hónap alatt tíz tonna festéket használtak el a gépek átfestésére, a Német Szövetségi Légügyi Hivatalban tizenöt tonna iratot néztek át, a műszaki személyzet pedig tizenkétezer munkaórát dolgozott a hetvenhét repülőgépen, hogy azok forgalomba állhassanak a légitársaságnál.

A flotta növekedése mellett az alkalmazottak száma is háromezerrel nőtt a cégnél, nagy részük korábbi, a csőd miatt egy időre munka nélkül maradt Air Berlin-dolgozó.

Az új kapacitásoknak köszönhetően az utasszám is átlagon felül tud növekedni a cégnél, már hat német reptéren, Kölnben, Düsseldorfban, Stuttgartban, Hamburgban, Nürnbergben és Hannoverben is az Eurowings a szállítja a legtöbb utast.

A legjobban teljesítő útvonalakon közel harminc százalékkal több utas választotta a német fapadost, mint tavaly.

A nyári menetrendben eddig összesen tizenkilenc millió utast szállított a német diszkont, ami tizenhét százalékos növekedés tavalyhoz képest.

Kapcsolódó cikkek

Ég veled, Air Berlin!

2017. október 27.