Kerékpárral Lellére és a Zselici Csillagparkhoz

Forrás: MTI

 2017. szeptember 24. 13:52

Újabb milliárdos nagyságrendű kerékpárút-fejlesztés érinti Kaposvárt: 2019-re a somogyi megyeszékhelyről Balatonlelle és a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel.

A hírt Kaposvár polgármestere jelentette be pénteken, a sajtótájékoztató helyszínéül választott Deseda tónál, ahová Szita Károly – az autómentes napra tekintettel – kerékpárral érkezett.

A Lellére vezető bicikliút az épülő 67-es gyorsforgalmi út melletti szervizúton lesz, a várostól 22 kilométerre található csillagparkhoz vezető szakasz jelenleg tervezés alatt áll.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy Kaposvár emellett egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét a következő években a város néhai polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett, 171 milliárd forintos beruházási programja részeként.

A város 24 kilométernyi kerékpárútjához és -sávjához további 16 kilométer épül, a ma még 4 állomásos közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 állomásosra bővül, a jelenlegieken kívül pedig 170 új, tisztán elektromos és több hagyományos kerékpár áll majd a bérlők rendelkezésére.

2019-re a Zselici Csillagpark is biztonságosan elérhető lesz biciklivel Kaposvárról

Fotó: kaposvarmost.hu

A kaposvári polgármesteri hivatal korábbi tájékoztatása szerint a kerékpáros beruházásokkal további városrészeket, köztük Kaposfüredet és Toponárt is bekapcsolják a kerékpárút-hálózatba, megteremtve annak a lehetőségét, hogy az emberek biciklivel is biztonságosabban juthassanak el munkahelyükre.

A két éve működő, Kaposvári tekergő névre keresztelt közbringarendszer népszerű a városban, tavaly 16 ezren regisztráltak a kerékpárok használatához.

Kapcsolódó cikkek