Két évet kapott a repülőgépen balhézó ittas utas

Forrás: turizmus.com

 2020. február 13. 16:26

Két év börtönbüntetést szabott ki egy 26 éves nőre a chelmsfordi bíróság. A Londonból Dalamanba utazó nő tavaly nyáron az egyik Jet2-járaton alkoholos befolyásoltsága miatt ki akarta nyitni a vészkijáratot, ráadásul a légiutas-kísérőre is rátámadt.

A légitársaság vezérigazgatója, Steve Heapy üdvözölte az ítéletet. Szerinte ez volt az egyik legsúlyosabb eset a cég történetében – olvasható az Airportal.hu oldalon.

Chloe Haines tavaly júniusában utazott a Jet2 London-Stanstedből Dalamanba tartó LS 1503-as járatán, de lelki betegsége, és ittassága miatt üvöltözni kezdett utastársaival. Azt ordította, hogy meg akarja ölni magát és mindenkit a fedélzeten, majd megpróbálta menet közben kinyitni a vészkijáratot. Több utas mellett az egyik légiutas-kísérő is megpróbálta lefogni, de Haines ellenállt és megtámadta a nőt.

Az utas alkoholos befolyásoltsága miatt ki akarta nyitni a vészkijáratot

Fotó: 123rf.com

Az eset miatt – tévesen – a királyi légierő két vadászgépét is riasztották, amelyek Essex fölött hangrobbanást okoztak, majd a repülőgépnek vissza kellett fordulnia Stanstedre.

Az ittas nő „akciója” miatt mintegy 85 ezer font kára keletkezett a légitársaságnak.

A nyomozati anyagi szerint a 26 éves nő nem emlékezett semmire. A bíróság végül a légiutas-kísérő elleni támadás, valamint utastársai életének veszélyeztetése miatt ítélte őt 2 év börtönbüntetésre. A légitársaság pedig örökre kitiltotta a nőt a járatairól.