Két új elővárosi vonalon utazhatunk emeletes motorvonattal

Forrás: turizmus.com

 2022. február 01. 10:00

Február 1-jétől újabb emeletes KISS motorvonatok szállítanak utasokat az agglomerációban, az új szerelvények a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalakon közlekednek majd. Összesen 30 emeletes vonatot vett át a vasúttársaság, amelyekkel az ország hat vasútvonalán találkozhatunk.

A 40 darabos flottából már 30 darabot vett át a vasúttársaság, így egyre nagyobb arányban utazhatunk az emeletes motorvonatokkal az elővárosi forgalomban - közölte a MÁV-Start.

Az új szerelvények forgalomba állásával munkanapokon a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Cegléd-Szolnok, a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Esztergom, valamint a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazhatunk emeletes motorvonatokkal. Hétvégente pedig Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza között közlekedő gyorsvonatokban is megfordulnak a KISS vonatok.

kiss_mav

Február 1-jétől újabb emeletes KISS motorvonatok álltak forgalomba a Budapest–Újszász–Szolnok és a Budapest-Cegléd-Szolnok vonalakon

Fotó: MÁV

Február 1-jétől – az eddigieken felül – a Budapest–Cegléd–Szolnok vonalon a Nyugati pályaudvarról, illetve a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon a Keleti pályaudvarról is forgalomba állnak az új szerelvények. A folyamatosan érkező járművek egyre nagyobb szeletet foglalnak el az elővárosi közlekedésben, jelentősen javítva az utazás színvonalát és minőségét. Az új járművek folyamatos érkezésével a Budapest-Esztergom vonalon is több járaton találkozhatunk majd KISS motorvonattal a közeljövőben, de a MÁV tervei idén nyáron ismét bevetik majd az emeletes vonatokat a Balaton mentén is. A modern szerelvények érkezésével az elővárosi forgalomból kivont járművek másutt szintén régebbi járműveket váltanak ki, így ezeken a vonalakon is egyre magasabb színvonalon utazhatunk majd.