Kevesebb járat ellenére több utas a Debrecen Airporton

Forrás: turizmus.com

 2017. március 03. 09:17

Februárban egy százalékkal többen, mintegy 18 060-an vették igénybe a Debrecen Airportot. 2016-hoz képest a növekedés annak ellenére is teljesült, hogy tavaly a február 29 napból állt, illetve idén 18 járattal kevesebb valósult meg.

Magyarország második legforgalmasabb repülőterén idén februárban nem közlekedett sem a malmöi, sem a charleroi-i gép, azonban a londoni, párizsi, milánói, eindhoveni és müncheni járatok iránti élénkülő kereslet kompenzálta a kevesebb járatból adódó kiesést.

Az első két hónapot tekintve összesen 37 220 utast és 5 százalékos forgalombővülést könyvelhetett el a repülőtér az előző év hasonló időszakához képest.

"A Debrecen Airport utasforgalmának emelkedése januárban és februárban is egyértelműen a stratégiai partnereinknek, a Wizz Air és a Lufthansa City Line stabil növekedésének köszönhető – értékelte Tamás László járatfejlesztési igazgató a 2017-es eredményeket. – 2016 óta már Európa öt gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek. 2017-ben még jelentősebb turistaforgalmat prognosztizálunk a városban, illetve a kelet-magyarországi régiókban és a határokon túl is" – tette hozzá.

Startol egy Wizz Air-gép Debrecenből

Fotó: Debrecen Airport

Mint arról korábban beszámoltunk, az idei évben is lesz új menetrend szerinti járata a Debrecen Airportnak hiszen március 26-tól indul az első Európán kívüli Wizz Air-járat Debrecenből, heti két alkalommal Tel-Avivba, valamint március 27-től újraindul, szintén heti két géppel, Svédországba a malmöi járat, ahonnan rövidebb mint egy óra transzferrel Dánia fővárosa, Koppenhága is elérhető lesz. Nyáron, a rendszeres német beutazó charterjáratok mellett, a Török Riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is el lehet majd repülni Debrecenből charterekkel.