Közvetlen Budapest-Sanghaj járat indul

Forrás: MTI

 2018. november 05. 15:28

A világ hetedik legnagyobb légitársasága, a China Eastern jövő nyártól heti négy alkalommal közvetlen repülőjáratot indít Sanghaj és Budapest között.

Korábban már írtunk arról, hogy Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közvetlen Budapest-Sanghaj járat indításáról tárgyalt a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködése (16+1) turisztikai miniszteri konferenciáján a dél-dalmáciai Dubrovnikban. Az erről szóló megállapodást sanghaji megbeszélései során sikerült tető alá hozni.

Ennek fontosságát jelzi, hogy Kína a világ legnagyobb turistaküldő országává vált, az ötéves előrejelzések szerint pedig az Európába irányuló kínai turizmus 70 százalékkal fog bővülni, ráadásul a kínaiak a legtöbbet költő turisták. „Nagyon komoly verseny zajlik a világban, hogy mely ország, mely térség tudja a legtöbb kínai turistát magához vonzani” – nyilatkozta Szijjártó Péter sanghaji megbeszélései után a közmédiának.

Kínából Magyarországra jelenleg csak Pekingből lehet közvetlenül repülni. A Magyarországra irányuló kínai turistaforgalom így is jelentős mértékben, az idei első nyolc hónapban 14 százalékkal nőtt, és az év végéig szóló előrejelzések szerint 250 ezernél is több turista jön majd Kínából Magyarországra. Csehország esetében ez a szám meghaladja a félmilliót, a különbség oka pedig az, hogy míg Prágába három, addig Budapestre csak egy kínai városból lehet közvetlenül repülni.

Komoly verseny zajlik a világban a kínai turistákért

Fotó: businesstraveller.com

Ez a helyzet azonban jelentősen javulni fog a China Eastern Sanghaj-Budapest járatával, az ugyanis nagy mértékben növeli majd a kínai turistaforgalmat Magyarország irányába, és lehetőséget teremt arra, hogy a két ország közötti kereskedelmi forgalom is tovább nőjön.

A Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület által a kínai-magyar barátságért és együttműködés-fejlesztésért sokat tevő személyeknek és szervezeteknek alapított díjat idén a China Eastern légitársaságnak adományozta a szervezet.