Leállnak a dubaji járatok is

Forrás: turizmus.com

 2020. március 19. 13:00

A Wizz Air és az Emirates is járatok szüneteltetéséről adott hírt.

A Wizz Air március 22. és április 3. között törli Budapest és Dubaj közötti járatait, miután az Egyesült Arab Emírségek kormánya új intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány lassítására.

A következő három nap járatait még elindítja a légitársaság, de a fedélzetre csak azokat az utasokat áll módjában felengedni, akik az utazási korlátozás ellenére beléphetnek az Egyesült Arab Emírségének területére, visszafelé pedig azokat, akik magyar állampolgárok vagy rendelkeznek érvényes magyarországi lakcímmel.

Leállnak a dubaji járatok, miután az Egyesült Arab Emírségek kormánya új intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány lassítására

Fotó: 123rf

A rendkívüli intézkedések bejelentése előtt megvásárolt jegyek árát a légitársaság – online igénylés után – visszatéríti azoknak az utasoknak, akik a korlátozások miatt nem tudnak elutazni a közlekedő járatokkal.

A törölt járatokra foglalással rendelkező utasokat a légitársaság a lehető legkorábbi időpontban automatikusan tájékoztatja a törlésekről, ha  jegyüket a wizzair.com honlapon vagy a légitársaság mobilalkalmazásában vásárolták meg.

 

Az Emirates is felfüggeszti budapesti járatát

Az Emirates arról adott tájékoztatást, hogy március 21-én és 22-én, valamint március 24-től május 20-ig átmenetileg felfüggeszti budapesti járatát.

A légitársaság a Budapestre és Budapestről induló járataira érvényes repülőjeggyel rendelkező ügyfeleinek ingyenes átfoglalást tesz lehetővé. A fel nem használt jegy árának teljes értéke jóváírásra kerül az utasok részére, és a jegy kiállításának időpontjától egy évig felhasználható.

Az Emirates kéri, hogy azon utasai, akik utazási irodán keresztül foglalták jegyüket, vegyék fel a kapcsolatot az utazási irodájukkal. Azok, akik közvetlenül az Emirates-nél foglaltak, lépjenek kapcsolatba a légitársaság magyarországi irodájával.