Légitársaságok segítenek az ausztrál bozóttűz kárainak enyhítésében

Forrás: turizmus.com

 2020. január 21. 11:43

Több légitársaság adományozott jelentős összeget az ausztrál bozóttűz megfékezésére illetve a helyreállításra, és utasaikat is jótékonyságra buzdítják.

Új-Dél-Wales és Victoria állam határán egy 500 ezer hektáros „gigatűzfészek" alakult ki, a katasztrófa során közel egymilliárd állat pusztulhatott el. A katasztrófa nyomán világszerte adományozási hullám indult el, amibe a légitársaságok is beszálltak.

Az ausztrál nemzeti légitársaság, a Qantas január 7-én jelentette be hivatalos Facebook-oldalán, hogy 1 millió ausztrál dollárt (kb. 687 ezer USA-dollár) adományoz a bozóttüzek utáni helyreállításra, és utasait buzdítja az adományozásra. Ezenkívül 100 ezer maszkot biztosított a bozóttűzben érintett települések lakosainak, és szállította a tűzoltókat és a felszereléseket. A Quantas ezzel kapcsolatos összes kiadása meghaladja a 3 millió ausztrál dollárt – írja a Business Traveller cikke.

A Qantas adományozta a legtöbbet a bozóttűz kárainak enyhítésére

Fotó: 123rf.com

A másik ausztrál légitársaság, a Virgin Airlines többek között támogatja azokat a szervezeteket, amelyeknek utazniuk kell a tűz miatt, vagy a felszerelésüket szeretnék szállíttatni, például az Üdvhadsereg és az oltásban szintén részt vevő Team Rubicon önkénteseit. Négyhetes fizetett szabadságot kapnak a légitársaságnak azok az alkalmazottai, akik önkéntes tűzoltóként harcolnak a tűzzel.

A Malaysia Airlines leányvállalataival együtt egész januárban minden jegy árából 0,24 USA-dollárt adományoz a tűz oltására és a károk enyhítésére. Ha az ausztrál kormány kéri, önkéntesek szállításában is közreműködik.

Az Etihad Airlines elengedi a szállítási díjat azoknak az ausztrál állampolgároknak, akiket a bozóttűz sújtott, akár Ausztráliába utaznak, akár onnan máshová.

A helyreállítás nagyon sokba fog kerülni

Fotó: 123rf.com

Singapore Airlines 100 ezer ausztrál dollárnyi összeget adományozott a Vöröskeresztnek azzal a céllal, hogy támogassa azokat a településeket, amelyek kárt szenvedtek a bozóttűzben.

Az easyJet január közepétől két hétig tartó fedélzeti gyűjtést indított, az utasok bármilyen pénznemben adakozhatnak az Ausztrál Vöröskeresztnek, amely a kontinenst hónapok óta sújtó bozóttűz áldozatainak nyújt segítséget. Az akció során harminchat ország több mint egymillió utasának nyílik lehetősége, hogy a jó ügy mellé álljon.

Kapcsolódó cikkek