Londonból és Párizsból repülne Nepálba a Himalaya Jet

Forrás: turizmus.com

 2023. május 12. 10:18

A tervek szerint már idén szeptemberben megkezdené működését a Himalaya Jet légitársaság, amely európai városokat kötne össze közvetlenül Nepállal.

Az Ausztráliában élő Jamuna Gurung és férje mintegy 1,2 milliárd ausztrál dolláros, átszámítva 720 millió eurós vagyonnal rendelkezik, ezzel Nepál második leggazdagabb családjának számítanak. A házaspár női tagja nemrég Nagy-Britanniában megalapította a Himalaya Jet légitársaságot, amely a tervek szerint közvetlen járatokkal köti majd össze Európát Nepállal. A légitársaság először Londonból és Párizsból közlekedne Katmanduba – írja az aerotelegraph.com.

Európából jelenleg egyedül a Turkish Airlines repül közvetlenül Nepálba, így a dél-ázsiai országba igyekvő európaiak többnyire Isztambulban, esetleg az Öböl menti országokban szállnak át. A 90-es és a kétezres években még más volt a helyzet, a Condor (Münchenből), az Austrian Airlines és a Lauda Air (Bécsből) is repült Katmanduba, valamint a Royal Nepal Airlines is közlekedtetett közvetlen járatokat Frankfurtba.

Hamarosan közvetlen légi járatok közlekedhetnek Londonból és Párizsból Nepálba

Fotó: 123rf.com

Az alapítók definíciója szerint prémium hosszú távú járatokat működtető légitársaság célja, hogy kényelmes utazást kínáljon a Nepálba utazóknak, feleslegessé téve az átszállást. Katmandu mellett Delhi és Mumbai is szerepel a lehetséges ázsiai célpontok között. A tervezett flottáról egyelőre nem nyilatkozott a vállalat, de jelezhet egy bizonyos preferenciát, hogy képviselői nemrég a Boeingnél jártak Seattle-ben.

A légitársaság London és Párizs mellett más európai városokkal is szeretné megteremteni az összeköttetést, bár a lap szerint vélhetően nem közvetlen, hanem ráhordó járatokkal. A társaság honlapján jelenleg észak-amerikai célpontok, köztük New York és Washington is szerepelnek.

A légitársaság az indulás időpontját tekintve nagyon ambiciózus, már idén szeptemberben szeretné megkezdeni a működését.