Májusban már kilenc magyar városból indít európai járatokat a Flixbus

Forrás: turizmus.com

 2022. május 11. 12:11

A FlixBus tovább bővíti hálózatát Magyarországon: Budapest mellett májustól már az ország nyolc további városából kínál közvetlen összeköttetéseket, Sopronból most először indulnak zöld távolsági buszok.

Budapestről jelenleg több mint tíz országba indulnak közvetlen buszok, egy átszállással pedig további úti célok érhetők el Európa-szerte. A Népliget buszmegállón kívül a fővárosiak Kelenföldről, a Mexikói útról és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről is tudnak utazni.

Budapest mellett az elmúlt években több magyar város is a FlixBus hálózatának részévé vált. Siófokról a legszélesebb a kínálat, a balatoni megálló hét országgal, többek közt Németországgal, Olaszországgal, illetve Horvátországgal van összeköttetésben. Győrből hat országba, a szomszédos Ausztria és Szlovákia mellett Lengyelországba és Franciaországba is indulnak buszok - közölte a cég.

Budapest mellett Siófokról, Győrből, Szegedről, Nyíregyházáról, Pécsről, Harkányból, Miskolcról és Sopronból is indulnak zöld buszok az európai városok felé

Fotó: Flixbus

Szegedről is évek óta szállít utasokat a zöld mobilitási cég, idén tavasszal már öt országba, például Csehországba és Romániába. Nyíregyháza a Magyarországot Kárpátaljával összekötő buszok megállója, a FlixBus jelenleg is biztosít szolgáltatást ezen az útirányon.

A főszezon közeledtével visszatérnek a pécsi, harkányi és miskolci állomásokról induló járatok is. A baranyai városokból Horvátországba, Szlovákiába és Csehországba foglalhatók összeköttetések május közepétől, a borsodi megyeszékhelyről pedig Lengyelországba és Szlovákiába közlekednek járatok. Sopron teljesen újonnan került fel a FlixBus térképére idén tavasszal, innen jelenleg három országba, Ausztriába, Csehországba és Németországba kínál közösségi közlekedési lehetőséget a zöld buszszolgáltató.

A Flixbus magyar kkv-kal is évek óta együttműködik. Az Infinitours Kft. és a Five Stars Bt. mellett idén tavasszal egy új cég, a HCC Kft. is csatlakozott a partnerek közé. Az idén harminc éves, több mint negyven főt foglalkoztató családi vállalkozás korábban charter- és dolgozói járatokat biztosított, a FlixBusszal közösen indította el első menetrend szerinti járatát.