Máltán alapít új légitársaságot a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2022. május 17. 16:26

A Wizz Air egy máltai leányvállalat üzemben tartási (AOC) és működési engedélyére (AOL) nyújtott be kérelmet.

A Wizz Air egy máltai leányvállalat üzemben tartási (AOC) és működési engedélyére (AOL) nyújtott be kérelmet, miután az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és a Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatal (CAD) a mai nappal közösen aláírta a „Felelősségvállalás átruházásáról szóló megállapodás” elnevezésű dokumentumot – adta hírül közleményben a légitársaság.

A Wizz Air Malta az EASA által jóváhagyott üzemben tartási engedély és a CAD által megadott működési engedély megszerzésétől függően 2022 októberében kezdheti meg működését máltai lajstromozású repülőgépekkel.

„A Wizz Air folyamatosan vizsgálja üzleti struktúráját, és az új üzemben tartási engedélyek és bázisok létrehozásának lehetőségeit Európában és azon kívül is. A Wizz Air Malta sikeres megalapításával egy lépéssel közelebb kerültünk stabil pozíciónk megerősítéséhez és európai terjeszkedési terveink véghezviteléhez” – idézi a közlemény Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját.

A máltai leányvállalat 2022 októberében kezdheti meg működését

Fotó: 123rf.com

„Ez egy új lépés lesz az EASA, a Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatal és a Wizz Air olajozott együttműködésében. Az új felállás, amelyben egy csoport több, különböző tagállamban található, de ugyanazon illetékes hatóság által felügyelt üzemben tartási engedélyt működtethet, jól mutatja, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az EASA bevonásával” – tette hozzá Partick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója.

„Megtiszteltetés, hogy a Wizz Air egyike azon légitársaságoknak, amelyek Máltát választották egyik fő telephelyüknek. (...) örömmel várom az EASA-val és a Wizz Airrel való együttműködést az üzemben tartási és működési engedélyek kibocsátása során” – mondta Charles Pace kapitány, a Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatal főigazgatója.