Még több járatán egyszerűsítette az Air France a dokumentumellenőrzést

Forrás: turizmus.com

 2022. január 28. 13:22

Az Air France napi több száz járatára terjesztette ki a Ready to Fly dokumentumellenőrző szolgáltatást, amelyet a budapesti utasok is igénybe vehetnek. Ennek segítségével ellenőrizhetik, hogy minden, a célországba való belépéshez szükséges dokumentummal rendelkeznek-e.

A francia légitársaság tavaly júliusban indította el a Ready to Fly szolgáltatást, amely a járvány idején folyamatosan változó beutazási szabályokban segít eligazodni, emellett díjmentesen ellenőrzi a beutazáshoz szükséges dokumentumok meglétét és érvényességét. Ennek köszönhetően elég egyetlen ellenőrzést végrehajtani.

Az utasok körében rendkívül népszerű szolgáltatást az Air France az elmúlt időszakban tovább bővítette, így a társaság járatainak döntő többségén már elérhető: jelenleg 80 repülőtérről induló 140 útvonalon, naponta mintegy 600 járaton, köztük a Budapestről Franciaországba tartókon is igénybe lehet venni.

Már 140 útvonalon vehető igénybe a dokumentumellenőrző szolgáltatás

Fotó: Air France

Minden francia belföldi, illetve Korzikára és francia tengerentúli területre, az Egyesült Államokba, Argentínába, Chilébe, Brazíliába tartó, illetve onnan visszainduló járaton elérhető a szolgáltatás. Európán belül a német, spanyol, görög, olasz és portugál oda-vissza járatokon, valamint az összes Európából és Kanadából Franciaországba tartó járaton lehet igénybe venni.

 

Automata oltásellenőrzés a belföldi járatokon

Franciaországban a 16 évnél idősebb utasoknak január 24-e óta minden belföldi járaton fel kell mutatniuk oltási igazolásukat, ezért az Air France a nagy sorok kialakulása és a járatkésések elkerülése érdekében automata ellenőrzést vezet be. Erre az indulás előtt néhány nappal nyílik lehetőség, és folyamatában a Ready to Fly alkalmazással egyezik meg. A dokumentum feltöltéséről az Air France emlékeztető e-mailt küld, majd a feltöltés után visszaigazolásról is kapnak értesítést az utasok.

Azok, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, a repülőtéren az utasfelvétel során önkiszolgáló kioszkoknál scannelhetik be az igazolványon lévő QR-kódot az indulás napján. Ez a lehetőség a Charles de Gaulle-repülőtéren kívül Orly-n, Bordeaux-ban, Lyonban, Marselle-ben, Montpellier-ben, Mulhouse-ban, Nantes-ban, Nizzában, Strasbourgban és Toulouse-ban érhető el. Az oltási dokumentum ellenőrzését a következő hónapokban az Air France az online utasfelvételi eljárásba integrálja. Az igazolást a Korzikára, illetve tengerentúli területekre tartó járatokon nem kell felmutatni.