Miért épp az Amadeus? – Így látja az 1000 Út Utazási Iroda

Forrás: turizmus.com

 2019. április 15. 12:00

Ezúttal az 1000 Út Utazási Irodát kérdeztük meg arról, miért éppen az Amadeust használja. Kérdéseinkre Kiss László, a repülőjegy értékesítési ágazat vezetője válaszolt.

Mióta dolgoznak együtt az Amadeus-szal, milyen előnyök miatt választották és maradtak hűségesek hozzá?

Cégünk 2008-ban döntött úgy, hogy a megnövekedett egyéni, illetve csoportos repülőjegy-igényeket a továbbiakban már egy komoly helyfoglaló rendszeren keresztül intézni. A szakmát körbekérdezve a legtöbb pozitív véleményt az Amadeus-ról hallottunk. Ugyancsak sokat segített a döntéshozatalban, hogy az akkor még létező nemzeti légitársaságunk is erre a rendszerre állt át, mi pedig ezekben az években a csoportos útjainkhoz őket vettük igénybe.A folyamatos fejlesztések a későbbiekben az igényeinket szinte maximális mértékben kielégítették, ezért azóta sem gondolkodtunk váltásban.

Mely termékeket használják leginkább?

Számunkra a kezdetektől fogva a legfontosabb termékük a légitársasági helyfoglalás, illetve IATA irodaként az azonnali jegykiállítás.A későbbiekben a folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően több más, számunkra az egyéni utazások megszervezését segítő egyéb programokat is megrendeltünk, és jelenleg is használunk, ezek az alábbiak:BistroPortal, Content Inn, AllFares.

Az egyéni utaztatási termék bővítéseként még szóba jöhet a gépkocsibérlés is az Amadeus rendszerén keresztül.

Az egyre bővülő szolgáltatások számunkra is új lehetőségeket biztosítanak. A jövőben érdekes lehet az európai vonatokra történő helyfoglalás, illetve az elektronikus jegykiállítás.


Mit tart az Amadeus legnagyobb előnyének?

Az Amadeus a mai napig az egyetlen olyan helyfoglalási rendszer, melyet 140 légitársaság saját helyfoglalási rendszerének választott.Ez az utazási irodák számára szinte 100%-os biztonságot jelent a helyfoglaláskor, illetve a jegykiállításkor is, mivel mindkét oldal ugyanazt látja szolgáltatóként, illetve "vásárlóként" is. Ez számunkra nagyon fontos szempont. Cégünk dinamikus fejlődésében igen nagy szegmenst jelentenek a csoportok, melyekhez egy-két légitársaságot kivéve az Amadeus rendszeren keresztül készítjük el a foglalást, illetve állítjuk ki a jegyeket is.Természetesen ez az egyéni utasok esetében is prioritást jelent.

A Selling Platform Connect bevezetésével pedig lehetőség nyílt a rendszer irodán kívüli, vagy akár okostelefonon történő használatára, ezáltal is biztosítva a kollégák számára a mobilitást.