15 napos körutazás vasúton Peking és Vientián között - videó

Forrás: turizmus.com

 2023. november 22. 12:26

Mióta két évvel ezelőtt összekötötték a kínai és a laoszi vasúthálózatot, a személyszállító vonatok Vientián és a dél-kínai Kunming között közlekedtek, a napokban azonban elindult az első közvetlen járat Peking és a laoszi főváros között.

Áprilisban indult el az első személyszállító vonat Kína és Laosz között, azonban akkor még a dél-kínai Kunming városa volt a kínai végállomás az utasok számára.

Most azonban már Ázsia egyik legnagyobb vasútállomásáról, a pekingi Fengtai pályaudvarról utazhatnak a turisták a laoszi fővárosban egy körutazás keretein belül.

A vonat Anshun keresztül éri el a korábbi végállomást, ahonnan tovább indul a laoszi fővárosba, Vientiánba többek között a laoszi Luangprabang és Vang Vieng érintésével.

A 15 napos körutazás Peking – Vientián – Peking útvonalon halad

Fotó: 123rf.com

 

A visszaút több kínai nevezetességet is érint, beleértve például a Jünnan tartománybeli Hszisuangbanna autonóm prefektúrát. A körutazás összesen 15 napot vesz igénybe – írja a CGTN.

Az 1035  kilométeres Kína és Laosz közötti vasútvonalat két évvel ezelőtt, 2021 decemberében adták át, amely működésének megkezdése óta több mint 3 millió utast szállított, ebből 1,8 milliót 2023 első nyolc hónapjában.