Pilótaképző-központot avattak Dubajban

Forrás: turizmus.com

 2017. november 14. 16:09

Az Emirates pilótaképző központot alapított, hogy megoldást kínáljon a globális szinten jelentkező pilótahiányra.

A Dubai Airshow keretében Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, az Egyesült Arab Emírségek alelnöke, miniszterelnöke és Dubaj polgármestere hivatalosan is felavatta az Emirates Flight Training Academyt.

„Az Emirates Flight Training Academy-t az egyik legfejlettebb pilótaképző központnak szánjuk nemcsak a Közel-Keleten, hanem az egész világon. Ez az egyetlen olyan akadémia, amely egyszerre ad helyet a pilótaképzésnek és a földi tanulmányoknak, szállást biztosít és kikapcsolódási lehetőségeket is kínál” – fejtette ki Ahmed sejk.

Infografika a pilótaképző-központról

Fotó: Emirates

A Dubaj déli részén található Emirates Flight Training Academy képzéseire emírségekbeli és külföldi hallgatók egyaránt jelentkezhetnek. A pilótajelöltek szimulátorokon, illetve egy- és többmotoros repülőgépeken tanulnak.

Az építkezés 2015-ben kezdődött, az idei év elején pedig befejeződött a földi egységek, valamint a szálláshelyek építésének első fázisa.

Az Emirates Flight Training Academy egy 164000 négyzetméteres bentlakásos intézmény. Összesen 36 tanterem, földi szimulátorok, 27 tanuló repülőgépből álló flotta, 1800 méteres, modern navigációs rendszerrel és világítással ellátott felszállópálya, egy független légiforgalmi irányítótorony, mentőszolgálat és tűzoltóság, illetve egy karbantartó központ tartozik a létesítményhez.

Kadétok a képzőközpont avatásán

Fotó: Emirates

A programban résztvevő férfi és női kadétok számára különálló, modern stúdió lakásokat, valamint számos sport- és szabadidős létesítményt terveztek. Az akadémián összesen 600 pilótajelöltnek tudnak szállást biztosítani.

A pilótajelöltek a képzés végén több hajtóműves repülőgépre érvényes, műszeres repülésre való minősítéssel ellátott kereskedelmi pilótaengedélyt szerezhetnek, valamint ATPL vizsgát tesznek.

A teljes képzés időtartama változó, 21 hónaptól egészen három és fél évig tarthat, attól függően, hogy a kadétoknak szükségük van-e alapozó tréningekre a normál képzéseken felül.

Az Emirates Flight Training Academy kadétjai a kompetencia alapú megközelítés segítségével legalább 1100 órányi földi és 315 óra repülési gyakorlaton vesznek részt (beleértve a szimulátoros repüléseket is).

Külföldi kadétok 2018-tól jelentkezhetnek az akadémia képzéseire.