Portugália is bevezette a kedvezményes vonatbérletet

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 07. 09:43

Németország után Portugália is bevezette a saját, 49 eurós nemzeti vasúti bérletét, amely lehetővé teszi az utasok számára az összes regionális vasútvonal használatát, néhány kivétellel.

Augusztus 1-jétől a Comboios de Portugal (CP) nemzeti vasúttársaság bevezette a 49 eurós bérletet, amely a legtöbb regionális vonatra korlátlanul érvényes. A bérlet azonban nem vehető igénybe buszokon, az Intercity és a városi vonatokon, mint például az Alda Penadular, az Inercidades, az Interregional és az Internacional járatai Portóban és Lisszabonban. A bérlet emellett nem érvényes az ország egyes területein, Alentejo Litoral és Coimra környékén sem – írta meg a The Mayor.

A bérlet megszerzéséhez szükség van CP-ügyfélkártyára, amelyet személyazonosító okmány felmutatásával lehet igényelni a CP-jegyirodákban.

A portugál bérlet nem minden vasútvonalra érvényes

Fotó: 123rf.com

 

Az adott hónapra érvényes bérletet szintén a jegypénztárakban lehet megvásárolni, az előző hónap 21. napjától a tárgyhónap 20. napjáig, illetve vissza is lehet váltani őket.

Amint arról korábban beszámoltunk, Németországban május 1-jétől vezették be a 49 eurós, országos tömegközlekedési havi bérletet, amely azonban kedvezőbb utazási lehetőségeket kínál, ugyanis a helyi és a regionális közlekedésben az egész országban érvényes. A Magyarországon elérhető országbérletről itt írtunk.