Primera Air Scandinavia a Hahn Airnél

Forrás: turizmus.com

 2017. január 18. 12:45

A Hahn Air rendszerhez nemrég csatlakozott Primera Air Scandinavia. A dinamikusan fejlődő dán légitársaság elsősorban a nyaralók igényeit szolgálja. A 2003-ban alapított cég székhelye Koppenhágában van.

Eredetileg izlandi színekben kezdte meg működését, majd 2008 óta a Primera Travel Group tulajdona. Jelenleg 70 célállomásra repül Skandináviából többek között a mediterrán térségbe, Ázsiába, a Karib-szigetekre és az USA-ba. Gépparkja a legújabb Boeing 737-700/800-as gépekből áll, amelyek 148  illetve 189 utas szállítására alkalmasak. A nyári időszakban olyan kedvelt nyaralóhelyekre üzemeltet járatokat mint Alicante, Antalya, Azori-szigetek, Dubrovnik, Fáró, Lisszabon, Malaga, Mallorca, Pula, Rodosz, Santorini, Várna, Velence, Milánó, Barcelona és Kréta.

Ezzel egyidőben a csoport másik tagja, a  2014-ben indított lett felségjelű Primera Air Nordic is csatlakozott a Hahn Airhez. A rigai központú légitársaság a Primera Air Scandinavia leányvállalata jelenleg 9db  B737 új generációs repülőgépet üzemeltet. Fő állomásai szintén a mediterrán térség és a Kanári- szigetek. A légitársaság 12 ország 54 városába repül.