Rekordszámú járatot indít Ausztriából a Ryanair a téli időszakban

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 14. 11:41

Nyolc új útvonalat indít hamarosan Bécsből a Ryanair, ezzel összesen 70 város lesz elérhető a téli menetrendi időszakban az osztrák fővárosból, jelentette be Michael O'Leary vezérigazgató. Éppen ennyivel csökken a Budapestről elérhető úti célok száma.

„A Ryanair továbbra is elkötelezett az osztrák turizmus fellendítése mellett, még akkor is, ha az osztrák kormány 300 millió eurónyi adóbevételt dob ki az ablakon a Lufthansa-leányvállalat AUA megsegítésére" – mondta a tőle megszokott kritikus stílusban O'Leary, majd hozzátette, hogy eközben az AUA folyamatosan törli a járatait és leépíti a munkavállalóit.

Ugyanannyi új járatot indít Bécsből a téli időszakban a Ryanair, mint amennyit bezár Budapesten

Fotó: Ryanair

A Ryanair ezen a télen egy másik osztrák városból, Klagenfurtból is indít majd járatokat – számol be róla a Nachrichten alapján a 24hoursworlds.com.

A téli menetrendi időszakban 17 repülőgépet állomásoztat Bécsben a Ryanair, és heti 600 járatot indít a városból, ezzel 600 új munkahelyet teremt – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Amint arról beszámoltunk, tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján új járatok indítása helyett járatok bezárását jelentette be O'Leary a légitársaságokra kivetett extraprofitadó miatt. Érdekes módon éppen annyi járatot szüntetnek meg Budapestről, amennyi újat indítanak Bécsből. O'Leary szerint a magyar turizmus szenvedi meg a légitársaságokra kivetett extraprofitadót.