Sétarepüléssel ünnepli az oltási program sikerét az Emirates

Forrás: turizmus.com

 2021. március 30. 12:23

Az Emirates légitársaság sétarepüléssel ünnepli az Egyesült Arab Emírségek oltási programjának sikerét. A sétarepülésen olyan személyzet és utasok vesznek majd részt, akik mindkét dózist megkapták a COVID-19 elleni vakcinából.

2021. április 10-én, helyi idő szerint 12 órakor száll majd fel az EK2021-es különjárat a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről, hogy két és fél órás sétarepülést tegyen az Egyesült Arab Emírségek területe felett, fedélzetén olyan személyzettel és utasokkal, akik már megkapták a Covid-19 elleni védőoltás mindkét dózisát. A különleges eseménnyel a légitársaság nemcsak az Egyesült Arab Emírségek vakcinázási programjának sikereit, hanem az Emirates személyzetének – azon belül pilóták és légiutas-kísérők – beoltása terén elért eredményeket is ünnepli.

Az Egyesült Arab Emírségek világszinten élen jár a lakosság átoltottsága terén. Minden állampolgárnak négy COVID-19 elleni vakcina jár ingyen. A mai napig több mint 8 millió oltást adtak be, ami a lakosság több mint felének nyújt már védettséget.

Az Airbus A380-as két és fél órás sétarepülést tesz majd az Emírségek területe felett

Fotó: Emirates

Az Emirates is csatlakozott az önkéntes oltási programhoz, és már több mint 35 ezer emírségekbeli munkatársa megkapta a vakcinát a vállalat oltópontjainak valamelyikén. A légitársaság pilótáinak és légiutas-kísérőinek pedig több mint 85%-a már megkapta a második oltást is.

A sétarepülést a legújabb Airbus A380-as óriásgép teljesíti majd. Az utasok kipróbálhatják az Emirates új Pemium Economy üléseit, illetve megismerkedhetnek az új kabinbelsőkkel. Az A380-as óriásgép továbbra is az utazók kedvence. A sétarepülés során az utasok a teljes Emirates-élményben részesülnek: élvezhetik az ice fedélzeti szórakoztató rendszer programjait, az all inclusive menüt, a Business és First Class osztályon utazók számára elérhető Onboard Lounge-ot, és persze a légiutas-kísérők legendás barátságosságát.

Az EK2021-es különjáraton utazók a fedélzeti élmények mellett kipróbálhatják a Dubaji Nemzetközi Repülőtér legújabb, biometrikus és érintés nélküli technológiákat alkalmazó egészségvédelmi szolgáltatásait is, amelyek a járvány alatti és utáni utazást teszik gördülékennyé és biztonságosabbá.

A különjáratra eladott jegyekből befolyó összeget az Emirates Airline Foundation, a légitársaság nonprofit jótékonysági szervezete kapja, amely világszerte támogatja a hátrányos helyzetű gyermekek életminőségének javítását célzó projekteket.