Sokba került a British Airwaysnek az informatika összeomlása

Forrás: turizmus.com

 2017. június 20. 14:40

Számítástechnikai-logisztikai rendszerének májusi összeomlása 80 millió angol font kárt okozott a British Airwaysnek – írta meg a The Guardian.

Az International Airlines Group – a British Airways anyavállalata – vezetője, Willie Walsh közölte, hogy a BA május végén 726 járatot volt kénytelen leállítani a londoni Heathrow és Gatwick repülőtereken. Hangsúlyozta, tisztában vannak vele, hogy az anyagi kár mellett milyen sok kellemetlenséget okozott ez az utasoknak, és a több napos káosz rombolta a világ egyik legnagyobb légitársaságának hírnevét. Mindez megmutatta, hogy a digitális-virtuális világ mennyire sérülékeny, és hogy a legnagyobb közlekedési rendszerek is percek alatt összeomolhatnak – tette hozzá.

Antonio Vázquez Romero, az International Airlines Group igazgatótanácsának elnöke kijelentette, készen állnak a kemény munkára, hogy behozzák az anyagi veszteséget, valamint folyamatosan azon dolgoznak, hogy az ominózus eset után visszaszerezzék az utasok bizalmát.

80 millió fontos kárt okozott a májusi rendszerleállás

Fotó: British Airways

Az elektronikai összeomlás három májusi napja összesen 75 ezer utast érintett, nem beszélve a közvetett kellemetlenségekről, a rokonoknak, ismerősöknek, üzleti partnereknek okozott izgalomról és veszteségről.

Az eset további kérdéseket vet fel a légi közlekedésben és az elektronikai-logisztikai rendszerben dolgozók számára, amelyekre hamarosan választ kell találniuk – írta a brit lap.