Star Alliance-tag lehet a Deutsche Bahn

Forrás: turizmus.com

 2022. június 30. 13:19

Lapértesülések szerint a német állami vasút is tagja lehet a légitársasági szövetségnek, a csatlakozást jövő hétfőn jelenthetik be.

Első, légiközlekedési ágazaton kívüli vállalatként a Deutsche Bahn csatlakozik egy nemzetközi légitársasági szövetséghez – értesült az aero.de.

A portál szerint Németország állami vasúttársasága és a Star Alliance jövő hétfőn, Frankfurtban mutatnak be egy „új intermodális partnerséget”, amely a mobilitási fordulat jegyében megkönnyítheti a vasúti és légiközlekedési módok ötvözését.

A 25 évvel ezelőtt a Lufthansa vezetésével megalapított Star Alliance-nek jelenleg 26 légitársaság a tagja, ezek több mint 50 légiközlekedési csomópontból koordinálják együttműködésüket. A szövetségnek Szingapúrban és Frankfurtban vannak irodái. A Lufthansa és a Deutsche Bahn a német közlekedési piacon már szorosan együttműködik, közös jegyeket is kínál. Ez a lehetőség más Alliance-tagok ügyfelei előtt is megnyílhat.

A Deutsche Bahn egyik ICE-szerelvénye a frankfurti repülőtéri megállóban

Fotó: ©elec/123rf.com

Jeffrey Goh, a Star Alliance vezérigazgatója már néhány héttel ezelőtt belengette, hogy a szövetséghez egy ágazatidegen vállalat fog csatlakozni. Az együttműködés részletei hétfőn derülnek majd ki.