Szlovákia jégkoronglázban ég

Forrás: turizmus.com

 2019. február 21. 16:11

Népes delegációval mutatkozott be az Utazás Kiállításon a jégkorong világbajnokságra készülő Szlovákia és az eseménynek otthont adó Kassa.

A vásár első napján megtartott eseményen a meghívottakat Sonja Jelinkova, a Szlovák Turisztikai hivatal budapesti képviseletének vezetője köszöntötte, hangsúlyozva, hogy a magyar nyelvű, TOP események Szlovákiában 2019. programfüzet jó ihletet adhat mindenkinek egy szlovákiai utazáshoz.

A Honda Kupa népszerűsítéséért Fehér Gyula, a verseny ötletgazdája oklevelet és kupát ad át Sonja Jelinkovának

Fotó: turizmus.com

Kovács Zoltán, a Szlovák Közlekedési Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője köszöntőjében kiemelte: nagyon sajnálja, hogy a magyar csapat nem tud részt venni a május 10-26. között Pozsonyban és Kassán megrendezett jégkorong világbajnokságon, annak viszont nagyon örül, hogy a magyar látogatók száma évi 6-8 százalékkal nő Szlovákiában. A hivatalos statisztikák szerint Magyarország a küldőországok sorában a 4. helyen áll, de meggyőződése, hogy a regisztráltnál jóval több honfitársunk keresi fel az országot. „Tapasztalatunk szerint a magyar vendég ráadásul nagyon jó vendég, vállalkozó szellemű és szívesen kipróbálja az új lehetőségeket” – mondta. Az idei év első két hónapjának adatai szerint az első negyedévük ismét nagyon sikeres lesz, 10 százalékos növekedés várható. A résztvevők a Visit Kosice előadásában érdekes előadást hallgathattak meg Kassáról, mely a jégkorong Vb után, június 14-22. között a Balhockey VB-nek is otthont ad.

Kovács Zoltán, a Szlovák Közlekedési Minisztérium turisztikai főosztályának vezetője

Fotó: turizmus.com

A Košice Región turizmus menedzserétől, Török Attilától megtudtuk, hogy a világversenyek idejére már most teltházasak a kassai szállodák. Az egész város, sőt, az egész régió erre az eseményre készül. Hogy a látogatókkal az egész régió kínálatát megismertessék, tematikus utakat készítettek, melyek a Szepesy-vár, Tokaj, a Rozsnyói Kézműves Sörfőzde, vagy a Siravai Termálfürdő felkeresésére csábítja őket. Hónaponként más vonatos utazást szerveznek Kassáról, a Dobsinai-jégbarlanghoz közlekedő Jeges Expressz februárban, a Gömöri Expressz májusban és júniusban, a nyári Jeges Expressz júliusban és augusztusban, a Tokaji Expressz szeptemberben, a Maraton Expressz októberben közlekedik majd. Szintén az egész régiót lefedik a Kassától 100 percen és 100 kilométeren belül elérhető, UNESCO világörökségi helyszínre kalauzoló túrák is.

Török Attila, a Košice Región turizmus menedzsere

Fotó: turizmus.com