Teljes ár a Fehérvár Travelnél is

Forrás: turizmus.com

 2019. december 10. 13:18

A napokban hivatalossá vált: a Fehérvár Travel is csatlakozott a MUISZ kezdeményezéséhez, és a 2020-ban meghirdetett útjait már teljes áron kommunikálja az utasok felé. A döntésről és a részletekről Ribi Péter alapító ügyvezetőt kérdeztük.

A szakember megerősítette: minden 2020-ban meghirdetett útjuk teljes áron szerepel majd minden kommunikációjukban, tehát a weboldalukon, illetve a februárban megjelenő katalógusukban is.

Mint Ribi Péter kifejtette, ez náluk lényegében nem jelent nagy különbséget az eddigiekhez képes, mégis fontosnak tartották, hogy csatlakozzanak, mert jó kezdeményezésnek tartják. Mint ismert, nemrég az IBUSZ jelentette be, hogy csatlakozik a MUISZ kezdeményezéséhez.

A repülős utaknál az ár az illetéket is tartalmazza majd, illetve a csomagok magukban foglalnak minden olyan díjat, ami kötelezően fizetendő. Ilyen például az üdülőhelyi díj is.

Azok a költségek azonban, amelyek választhatók, ezután is külön fizetendők. Ilyenek például a belépőjegyek nagy része, az esetleges fakultatív programok, az esetleges vacsora felár, vagy a vízumdíjak (hiszen nem mindenkinek van rá szüksége, illetve egyes utasoknak már megvan). Nem tartalmazza az ár az ajánlott borravalót sem, mert egyrészt az sem kötelező, másrészt számla híján elszámolni sem lehet.

2020 egyik újdonsága a Volt egyszer egy Vadnyugat című amerikai körút lesz, amely nyolc nagy nemzeti parkot érint a nyugati országrészben

Fotó: Fehérvár Travel

Ribi Péter kiemelte: az újfajta árkommunikáció végső nyertesei az utasok lesznek, számukra szeretnék a díjakat még átláthatóbbá és egyértelműbbé tenni. Köszönik a MUISZ-nak, hogy felvállalta ennek a fontos dolognak népszerűsítését.

A Fehérvár Travelnek egyébként idén is elindult az összes, közel 700 meghirdetett útja. Árbevételük meghaladja a 8 milliárd forintot.

A 2020-as előkészültekről megtudtuk: a bevált és közkedvelt útvonalak mellett több újdonsággal is készülnek. Ilyen lesz például a Volt egyszer egy Vadnyugat című amerikai körút, amely nyolc nagy nemzeti parkot érint a nyugati országrészben, a barangolás a Rajna és a Mosel folyók völgyében, illetve egy tajvani körút.

A napokban indult előregisztráció iránt óriási az utasok érdeklődése, így jövőre ismét jó szezonra számít a tour operator.

Kapcsolódó cikkek