Tényleg jönnek a Korean Air charterei Budapestre?

Forrás: AIRportal.hu

 2019. július 05. 10:56

Európában Budapestre, Oslóba és Athénba tervez új charterjáratokat indítani a Korean Air. A magyar és a dél-koreai főváros közti járatindítás terve 2016 óta napirenden van.

A tervezett járatbővítésről szóló hírt a légitársaság utasszállító hálózatának fejlesztéséért felelős alelnöke, Bo-Young Song jelentette be Szöulban, a június elején megrendezett IATA közgyűlésen – olvasható az Airportal.hu oldalon.

Az alelnök a járatok tervezett indulására nem jelölt meg konkrét időpontot. A Korean Air korábban időszakosan üzemeltetett charterjáratokat a horvát főváros repülőterére, 2018 őszétől viszont hetente háromszor közlekedő menetrend szerinti járattal van jelen Zágrábban a cég.

A hírportál korábban beszámolt arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a június 21-én megrendezett, V4+ Logisztikai Fórumon jelentette be, hogy közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között a LOT, a jelenleg záruló tárgyalássorozat eredményeként, de a tárcavezető nem mondott részleteket, hogy a járat mikortól és milyen sűrűséggel indulhat el a magyar és a dél-koreai főváros között.

A járatbővítésről szóló hírt a légitársaság utasszállító hálózatának fejlesztéséért felelős alelnöke, Bo-Young Song jelentette be a IATA közgyűlésen – vajon a terv most végre megvalósul?

Fotó: pixabay

Még korábbra, 2017 novemberére datálhatók azok a hírek, hogy a Korean Air a diszkont Jin Air leánycégén keresztül indítana járatokat Közép-Európába Boeing 777-200ER repülőgépekkel. Akkor Budapest és Zágráb merült fel lehetséges célpontként már 2019-től (azonban ez nem jött létre), 2020-tól pedig bukaresti és belgrádi járatok indultak volna. Az Exyuaviationnek éppen a napokban erősítette meg a társaság szóvivője, hogy a Jin Air belgrádi járatnyitása már nincs napirenden – írja a portál.

Már 2016 februárjában is felvetődött, hogy közvetlen légi járat indulhat Szöul és Budapest között, ami fontos szerepet játszhat a gazdasági és a turisztikai együttműködés szorosabbra fűzésében, ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondta akkor a tárca közleménye szerint.

A régióban jelenleg Bécsbe, Prágába és Zágrábba repül a Korean Air Szöulból.

A horvát fővárosba korábban időszakosan charter járatokat üzemeltetett a Korean Air, azonban 2018 szeptember 1-től már menetrend szerinti járat közlekedik hetente három alkalommal a horvát és a dél-koreai főváros között.

Varsóból a LOT repül a dél-koreai fővárosba Boeing 787 Dreamlinerekkel.