További fellépés az illegális szervezők ellen

Forrás: turizmus.com

 2016. október 27. 12:39

Mint arról korábban hírt adtunk, legkésőbb év végére a Magyar Kereskedelmi Ellenőrzési Hivatal beolvad a budapesti Kormányhivatalba. A MUISZ bízik benne, hogy a szervezetváltozással együtt az illegális utazásszervezők elleni fellépés is erősödni fog.

Az MKEH és a MUISZ között az utóbbi években nagyon jó szakmai együttműködés alakult ki, és több egyéb terület mellett, a jogosulatlan utazásszervezés elleni küzdelemben is voltak részeredmények – hangsúlyozza Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke.

– Ám ezek épp az MKEH korlátozott hatásköre és erőforrásai miatt nem mindig lehettek teljes sikerek. Épp ezért bízunk abban, hogy az átszervezéssel egy komolyabb hatáskörű és hatékonyabb ellenőrzési és szankciónáló jogkörrel rendelkező szervezet fog felállni.

A legfontosabb, hogy az ellenőrzés fontossága és szükségszerűsége legyen a fókuszban, és ne csupán engedéllyel rendelkező, hanem az illegális utazásszervezőkkel szemben is álljon rendelkezésre a jelenleginél több erőforrás és jogkör. A MUISZ a kormányhivatal munkájához a továbbiakban is minden szakmai segítséget megad – szögezi le az elnök.