Tunézia-évzáró a Marriottban

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2022. december 22. 20:38

A Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti irodája laza karácsonyi-évzáró állófogadásra hívta magyarországi partnereit és a szakmai sajtót a Budapest Marriott Hotelba.

A teremben már a kezdés előtt kellemes tunéziai zenét hallgathattak a vendégek, majd Raja Ammar, a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselet-vezetője köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy 2023-ban is fő céljuk az ország és a főváros szépségeinek, látnivalóinak bemutatása, hisz egy tunéziai nyaralásnak nem csupán a tengerpartról kell szólnia. Elmondása szerint idén 14 600 magyar látogatott el Tunéziába, ez a szám közel azonos a referenciaévnek számító 2019-es adatokkal.

Raja Ammar köszönti a vendégeket

Fotó: Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal

A képviselet-vezető bízik abban, hogy a 2023-as szezont az erősödés és a Tunéziába látogatók számának növekedése fogja jellemezni. Kitért arra is, hogy az általa képviselt országokban, mint Magyarország, Lengyelország és Románia, a növekedést 20-40 százalékra becsülik. Szerinte ehhez a bővüléshez kiemelten fontos, hogy a Tunézia-specialista stratégiai partnerekkel, mint a Taurus Reisen és a Kartago Tours, 2023-ban folyamatos legyen az együttműködés. Jövőre előtérbe kerül majd az intenzívebb együttműködés a rendezvényszervezőkkel, valamint a médiával és az influenszerekkel is annak érdekében, hogy Tunézia egyre ismertebbé váljon a magyarok, különösen a fiatalabb generáció körében.

Az est további részében két prezentációt hallhattunk olyan személyektől, akiknek volt alkalmuk alaposan megismerni az országot.

Elsőként a közösségi médiából „Világjáró családként" ismert házaspár – Okos Tímea, Markó Zoltán és gyermekük, Poldi – népszerűsítette hátizsákos országjárásukat, de a rengeteg izgalmas látnivaló mellett beszéltek a gasztroélményekről is, ami Tunéziában kihagyhatatlan. „Ki kell mozdulni a szállodából, és megismerni az országot" – buzdítottak.

Világjáró család

Fotó: Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal

A második prezentációt Markó Tímea tartotta, akinek lehetősége volt kilenc évig Tunéziában élni-tanulni, ahol a Zeituna Egyetemen iszlám teológus diplomát szerzett, és közben volt alkalma megismerni az országot, bejárni az északi és a déli régiókat. Szavai szerint Tunézia a nyaralni, kikapcsolódni és felfedezni vágyók országa.

A program végén a vendégek belekóstolhattak az ország gasztronómiai különlegességeibe. A vidámság sem maradt el, mert szelfigép is rendelkezésére állt annak, aki valamilyen tunéziai látványosság előtt akart fotózkodni – akár parókában vagy éppen szilveszteri napszemüveggel.

Tunéziai finomságok

Fotó: Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatal