Tűzoltók ürítették ki a Wizz Air gépét Debrecenben

Forrás: turizmus.com

 2020. január 05. 10:44

Tűz miatt szombat este kiürítették a Wizz Air Debrecenből Párizsba induló járatát – közölte a debreceni repülőtér aznap este. Majd vasárnap este megerősítették a légitársaság közleményét, miszerint nem volt tűz, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását.

Tűz miatt szombat este kiürítették a Wizz Air Debrecenből Párizsba induló járatát a debreceni repülőtéren, senki nem sérült meg – közölte a repülőtér az MTI-vel aznap este.

A közlemény szerint szombaton a menetrend szerint 18:35 órakor Debrecenből Párizsba induló repülőgép segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett. A repülőtéri tűzoltó egységek és a rendőrség másodperceken belül a helyszínre érkeztek, majd a repülőgép személyzetével együtt megkezdték az utasok leszállítását és ezzel egy időben a tűz eloltását. A repülőgépen 180 utas tartózkodott, akik közül sikerült mindenkit épségben leszállítani.

 

A Wizz Air szerint nem volt tűz

A Wizz Air szombaton késő este kiadott közleményében már azt írta, „nem volt tűz a Wizz Air W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatán, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át".

Vészhelyzet miatt át kellett ütemezni a párizsi járat indulását

Fotó: Wizz Air

"A Wizz Air gépét azt követően ürítették ki a debreceni repülőtéren, hogy a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén. Miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében” – írta a légitársaság.

A közlemény szerint a leszállított utasoknak szállást és étkezést biztosítottak, a járatot pedig vasárnap reggelre ütemezték át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is.

A debreceni repülőtér vasárnap esti közleménye szerint a repülőtéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a repülőgépet és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, valóban a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében.
A légitársaság vasárnap reggel elszállította az érintett utasokat a francia fővárosba, és visszahozta Párizsból az ott várakozó utasokat.