Új gyűjtőállomásokkal bővült a fővárosi Bubi-hálózat

Forrás: MTI

 2015. június 12. 15:43

Tizenöt új gyűjtőállomással bővült a Mol Bubi (Budapest Bicikli) közösségi kerékpárkölcsönző rendszer hálózata, és új, negyedéves bérlettípust vezetett be a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint szeptember végéig még további hét gyűjtőállomással bővül a közbringarendszer, így őszig 22 állomással, 616 dokkolóval és 50 kerékpárral bővítik a szolgáltatást. Ennek fedezete az a csaknem 180 millió forint kötbér, amelyet a kivitelező fizetett a csúszások miatt.

 

Az új állomásokat a Krisztina téren, az Alkotás utca és a Márvány utca kereszteződésében, a Császár-Komjádi Uszodánál, a Fény utcai piacnál, a Millenáris parknál, a Ferdinánd hídnál, a Horváth Mihály téren, a II. János Pál pápa téren, Újbuda-központnál, a Villányi út és a Tas vezér utca kereszteződésénél, a Kosztolányi Dezső téren, a Bertalan Lajos utcában, a Villányi út és a Karolina út torkolatánál, a BAH-csomópontban, valamint a Corvin sétánynál helyezték üzembe.

A bővítés nyomán 11 kerületben már 98 gyűjtőállomás, 2159 dokkoló és 1150 kerékpár várja a rendszer használóit.

 

Ezzel egy időben a BKK új bérlettípust vezet be a kölcsönzésre: július elsejétől 5 ezer forintért negyedéves bérlet is váltható, amellyel a megvásárlástól számított 92 napig használható a Bubi-rendszer.