Új ügyvezető a Mahart Passnave Kft. élén

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 22. 16:10

A vállalat új ügyvezető igazgatójának Sztilkovics Szávót nevezték ki, miután Spányik Gábor távozott a társaság éléről. A váltással a három MAHART-társaság vezetése egy kézbe került, ami új lehetőségek előtt nyithatja meg a kapukat.

A váltás július 22-én történt a menetrend szerinti és kirándulóhajókat üzemeltető Mahart Passnave Kft. ügyvezető igazgatói posztján.

Sztilkovics Szávó az iparágban jól ismert és nagy tapasztalattal bír: a szakember 2011 óta tölti be a MAHART Magyar Hajózási Zrt. és a MAHART-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatói pozícióját.

Sztilkovics Szávó az iparágban jól ismert és nagy tapasztalattal bír

Fotó: Sztilkovics Szávó

Mint ismeretes, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2013-ban vásárolta meg a Magyar Állam javára a MAHART PassNave Személyhajózási Kft. 51 százalékos részesedését. Amint arról korábban beszámoltunk, a több mint 100 éves múltra visszatekintő vállalat hajójáratait évente 250 ezer magyar és több mint 350 ezer külföldi utas veszi igénybe.

Amint az ügyvezető igazgató szerkesztőségünknek elmondta, a három társaság - a MAHART PassNave Személyhajózási Kft., a MAHART Magyar Hajózási Zrt. és a MAHART Szabadkikötő Zrt. - egymástól teljesen függetlenül működő, önálló jogi személyiséggel rendelkező vállalkozás. Tevékenységeik elkülönülnek, ugyanakkor azonos a tulajdonosi joggyakorlójuk: a magyar állam képviseletében eljáró Építési és Közlekedési Minisztérium. Miközben a MAHART PassNave Kft. jövőbeni terveiről és stratégiáról egyelőre korai lenne nyilatkozni, annyi bizonyos, hogy a jövőben szeretnék minél inkább kihasználni az egyes társaságok között rejlő szinergiákat.

Sztilkovics Szávó elérhetősége: sztilkovics.szavo@mahartpassnave.hu