Újra elérhető az összes afrikai célállomás a KLM hálózatában

Forrás: turizmus.com

 2021. július 02. 11:35

A KLM Holland Királyi Légitársaság teljes mértékben visszaállította az afrikai hálózatot, újra közlekednek a járatok mind a 11, a járvány előtt elérhető városba, a téli menetrendi időszakban pedig Mombasa is felkerül a légitársaság térképére.

A koronavírus-járvány kipattanása óta a KLM azon dolgozott, hogy amennyire csak lehetséges, fenntartsa a hálózatot, a célállomások – ha kevesebb járattal is, de – elérhetőek legyenek. Ennek köszönhetően a légi áruszállítás, így az egészségügyi segédeszközök szállítása sem állt le, és célba értek azok is, akiknek ezekben a rendkívüli időkben is igénybe kellett venniük a légiközlekedést.

Ennek a stratégiának köszönhetően a KLM könnyebben tudja újra bővíteni a kínálatát, legyen szó akár az elérhető célállomásokról, akár a heti járatszámokról, és a gépek töltöttségi mutatóját is könnyebb emelni, ahogy lazulnak az utazási szabályok – olvasható a légitársaság közleményében.

A téli menetrendben Mombasa is felkerül a KLM térképére

Fotó: ©Tatiana Morozova/123rf.com

Afrika számos országa még szigorú beutazási szabályokat alkalmaz, ennek eredményeként csak szükséges esetben lehet légi úton bejutni a kontinens több régiójába. Fontos, hogy az utasok mindenképpen tájékozódjanak a belépési feltételekről, illetve arról, hogy megfelelnek-e ezeknek. Az információk a KLM Traveldoc honlapján (klm.traveldoc.aero) is ellenőrizhetők.

A KLM a 2021-es nyári menetrendben 11 afrikai célállomásra közlekedik, az október végén kezdődő 2021/22-es téli menetrendben pedig Mombasa (Kenya) is elérhetővé válik a légitársasággal. A luandai, windhoeki járatok megszűnnek, erről még a járvány kitörése előtt hoztak döntést. Zanzibár és Kairó viszont továbbra is elérhető marad.