Egészségvédelmi díjat kapott a KLM

Forrás: turizmus.com

 2021. május 11. 12:34

A holland királyi légitársaság elnyerte az Airline Passenger Experience Association (APEX) Gyémánt díját az egészségvédelmi kategóriában.

Ezen a területen ez a lehető legmagasabb fokú elismerés a légitársaságok számára. Európában a Virgin Atlantic után a KLM a második, amely megkapta ezt a díjat.

A légitársaságok által biztosított utasélmény javítására fókuszáló, APEX elnevezésű non-profit szervezet arra ösztönzi a tagjait, hogy proaktívan álljanak hozzá a hamarosan újrainduló globális légi utasforgalomhoz, és ennek részeként fektessenek nagy hangsúlyt az utasok egészségvédelmére, valamint a higiéniára. Ebben is segít az APEX Health Safety kezdeményezés, amely iparági szintű sztenderddé vált a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban bevezetett intézkedések auditálására és elismerésére.

Az APEX jelentése úgy fogalmaz: „dicséretes teljesítmény ezt a díjat megkapni, mert az utasok is elismerik majd a teljesítményt, a légitársaságot pedig élenjáróvá teszi az egészségvédelmi intézkedésekben”.

A KLM Európában másodikként kapta meg a díjat

Fotó: KLM

Az APEX-et 42 évvel ezelőtt alapították, és azóta az utasélménnyel, annak kutatásával és fejlesztésével kapcsolatos egyik legfontosabb szervezetté vált. A koronavírus-járvány kitörésekor vezették be a Health Safety Award nevű, egészségvédelemmel kapcsolatos díjat, amelyet azóta egyebek között a Singapore Airlines és a Qatar Airways szerzett meg.

Boet Kreiken, a KLM utasélményért felelős alelnöke szerint „egyik legfontosabb feladatunk a járvány kitörése után az volt, hogy utasaink egészségének megőrzését helyezzük intézkedéseink középpontjába. Az APEX legmagasabb fokú elismerésének megszerzése azt jelenti, hogy a KLM egyike azoknak a vezető légitársaságoknak, amelyek nagy figyelmet fordítanak e célok megvalósítására. Az emberek azért utaznak velünk, mert felelősen viselkedünk. Ezért elemeztük az utasélmény minden elemét idén, és vezettünk be olyan intézkedéseket, amelyekkel a lehető legbiztonságosabb környezetet tudjuk nyújtani az ügyfeleinknek az utazás minden szakaszában. Az APEX elismerése nagyon fontos garancia az utasok számára arra vonatkozóan, hogy a KLM-mel a világ minden pontjára a lehető legnagyobb biztonságban utazhatnak”.