Újraindítja debreceni bázisát a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2020. június 15. 15:22

Közel három hónap szünet után újraindítja debreceni bázisát a Wizz Air; a tizennégy korábbi járat közül hét marad meg.

A koronavírus-járvány miatt a Wizz Air március 23-án függesztette fel a debreceni bázisának működését. A légitársaság kedden újraindítja a debreceni bázisát: elsőként a londoni és az eindhoveni járat indul el – olvasható a dehir.hu oldalon.

Radó András, a cég vállalati kommunikációs menedzsere közölte, a tizennégy korábbi debreceni járat közül hétnek az újraindításáról döntöttek.

Repülhetünk majd Debrecenből Londonba, Eindhovenbe, Párizsba, Tel-Avivba, Moszkvába, illetve Larnakára és Palma de Mallorcára.

A londoni és az eindhoveni járatokkal indítja újra debreceni bázisát a Wizz Air

Fotó: 123rf.com

A kommunikációs menedzser közlése szerint folyamatosan figyelik a gépek töltöttségét, és az adatok fényében változtathatnak a járatok sűrűségén. Emellett természetesen a korlátozások feloldása vagy újbóli bevezetése is befolyással lehet a menetrendjükre. Radó András hozzátette, az igények felmérése és a szabályozások változása alapján döntenek majd a többi korábbi debreceni járatuk esetleges újraindításáról.

A repülés újraindulása okán a DKV (Debreceni Közlekedési Vállalat) is újra közlekedteti reptéri buszjáratait.

A debreceni reptéren az év elején még abban bíztak, idén a 700 ezret is meghaladhatja az utasforgalom. Az év jól is indult, de a járvány nagyon gyorsan elérte a légi közlekedést, előbb a milánói járatát törölte a Wizz Air, majd sorra álltak le a gépek.

A Wizz Air debreceni jártai közöl a londoni volt a legnépszerűbb, egy időben heti tíz járatuk is volt Debrecenből, most az újraindulásnál ez háromra csökkent.

A múlt hét hétfő óta érvényes szabályozás alapján a Nagy-Britanniába külföldről beutazóknak, köztük a brit állampolgároknak is kéthetes karanténba kell vonulniuk.

A brit kormány indoklása szerint az intézkedés célja annak megakadályozása, hogy az immár visszavonulóban lévő nagy-britanniai koronavírus-járvány a külföldről behurcolt fertőzések miatt ismét fellángoljon. A karanténelőírás ellen pénteken közös jogi eljárást kezdeményezett a brit piacon tevékenykedő három legnagyobb légitársaság, a British Airways, az easyjet és a Ryanair.