Újranyit Mauritius, indulnak az Emirates járatai

Forrás: turizmus.com

 2021. július 09. 13:50

Az Emirates július 15-től heti két járatot indít Mauritiusra, miután a szigetország fokozatosan újranyitja határait a nemzetközi turisták előtt.

Annak érdekében, hogy az Emirates eleget tegyen a fellendülő keresletnek, augusztus 1-jétől a közkedvelt A380-as óriásgépeit üzemelteti a népszerű úti célra. A beoltott utasok július 15. és szeptember 30. között a szigeten bármely Covid-19 biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező szálláshelyen eltölthetik pihentető és biztonságos nyaralásukat – írja közleményében a légitársaság.

Teljesen szabad vakációban azonban csak október 1. után lehet részük, amikor a beoltott turisták korlátozások nélkül fedezhetik fel a sziget kincseit. Fehér homokos tengerpartjaival, kristálytiszta vízével és festői látképével Mauritius továbbra is az egyik legnépszerűbb úti cél a magyar utasok körében is.

Mauritius népszerű úti cél a magyar utazók körében

Fotó: Emirates

Az Emirates csütörtökönként és szombatonként indítja Dubaj–Mauritius járatait, visszafelé a járatok péntekenként és vasárnaponként üzemelnek.

Miután az Emirates július 12-től heti négyre növeli Budapest–Dubaj között közlekedő járatai számát, így a magyar nyaralók számára átszállás szempontjából a legkényelmesebb a pénteki indulás, illetve a vasárnapi visszaút.

Az EK 112-es számú járat pénteken 16 órakor indul Budapestről és helyi idő szerint 23 óra 20 perckor landol Dubajban. Ezt követően az EK 701-es járat helyi idő szerint hajnali 2:35-kor száll fel Dubajból és reggel 9:10-kor érkezik meg Mauritiusra.

Visszaúton az EK 704-es járat helyi idő szerint 23:10-kor száll fel Mauritiusból és másnap, hétfőn hajnali 5:45 órakor landol Dubajban. Hétfőn az EK 111-es járat Dubaj és Budapest között helyi idő szerint 10:30-kor száll fel Dubajban, és magyar idő szerint 14:25-kor landol Budapesten.

Azon utazók, akik Dubajból érkeznek Magyarországra, és védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, karanténkötelezettség nélkül léphetnek be az országba. A dubaji belépéshez a negatív PCR-teszt mellett nem szükséges vakcinaigazolvány – olvasható a közleményben.