50 éves a Hungexpo

Forrás: turizmus.com

 2017. június 12. 18:49

Családi nappal ünnepelte ötvenedik születésnapját a Hungexpo. Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a Hungexpo egyedülálló a magyar gazdaság történetében.
A családi nap több mint hatszáz részvevője számos program közül választhatott. A kisebbeket többek között arcfestés, ugróiskola, csúszda, légvár és kisvonat, a felnőtteket szabadulószoba és tesztvezetés várta.

A vendégek különleges flash mobbal köszöntötték a születésnapost: egy ötvenes számot formázó élőképet varázsoltak az I. Fogadócsarnok előtti területen. Az eseményt a magasból, drónnal örökítették meg.


A Hungexpo 50. születésnapja alkalmából tartott családi nap időpontja egybeesett az idén másodszor megrendezett Global Exhibition Day rendezvénysorozattal. A világnap elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet a kiállítások és vásárok értékeire és a bennük rejlő lehetőségekre.

Az iparág nagyságát mutatja, hogy az UFI adatai alapján évente megközelítőleg 31 000 kiállítást tartanak világszerte 124 millió négyzetméteren, melyek 4,4 millió kiállítót és 260 millió látogatót vonzanak. Ez alkalomból a kiállítási ipar szereplői világszerte több mint hetvenöt országban rendeztek különböző eseményeket. Magyarország legnagyobb kiállításszervezője ezúttal az egybeesés miatt a családi nappal csatlakozott a nemzetközi sorozathoz.

A nap az ökörsütés után a születésnapi torta felvágásával ért véget.


1967-ben alakult meg a Hungexpo Magyar Külkereskedelmi Vásár és Propaganda Iroda néven. Az új vállalat négy évvel később megrendezte minden idők legnagyobb vadászati kiállítását, az első vadászati Világkiállítást. Az esemény 1971. augusztus 27-től szeptember 30-ig volt nyitva azon az Albertirsai úti kiállítási területen, amelyen korábban a mezőgazdasági kiállításokat rendezték, több mint 33 hektáron. A 71-es világkiállítás 50. évfordulójára, 2021-re Budapest ismét jelentkezett, hogy megrendezik az eseményt. A házigazda ezúttal is a Hungexpo és a Budapesti Vásárközpont lesz.

A cég ma modern infrastruktúrájával, a szolgáltatások széles körével kínál megoldásokat vásárok, B2B szakkiállítások és szűk körű találkozók, vagy akár tízezer fős kongresszusok megtartására is. A siker a cég francia tulajdonosának, a GL eventsnek is köszönhető. Az immár 12 éve tartó együttműködés számos nagyszerű eredményt hozott. Folyamatosan bővül és épül a kiállítási terület, 2008-ban átadták az új, multifunkcionális G pavilont, amely több mint 5 milliárd forintos beruházás volt.

Kapcsolódó cikkek