A DZT és a Goethe Intézet diákversenyt hirdet a „25 éves a német egység" témában

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 21. 16:18

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) még jobban kiemeli a „25 éve omlott le a fal/25 éves a német egység" történelmi jubileumot, és a Goethe Intézettel, a Német Nagykövetséggel és a Satur Travellel közösen egy határon átnyúló akciót tervez a három délkelet-európai piacon annak érdekében.

A 2015-ös jubileum „25 éves a német egység"  keretén belül a DZT felhívást intéz a szlovák, cseh és magyar 14–19 közötti németet tanuló osztályokhoz, hogy készítsenek egy turisztikai plakátot bármilyen technikával, amely az adott témát a diákok szemszögéből és turisztikai aspektusból mutatja be. „A kampány bemutatja a németországi turisztikai kínálat óriási spektrumát, amely az ismert látnivalóktól a sokszínű kultúrtájakon át egészen a változatos természetig terjed Németország minden szövetségi államában. A lényeg az, hogy jól érveljünk a németországi utazás mellett, és ezt lehetőség szerint kreatívan és egyedien tegyük" – mondja Dernovics László, a DZT osztrák és szlovák külképviseletének vezetője és Délkelet-Európa regionális menedzsere. A diákcsapatok 5 főből és egy tanárból állnak.

 

A legjobb plakátot egy széles körű zsűri választja ki, a plakát reklámként a következő évben akár világszerte megjelenhet az együttműködő partnereknél. A nyertes csapat 2015-ben egy öt napos utazásra indulhat a vasfüggöny legfontosabb helyszíneihez Németországban. Az utazás repülővel, Bécsből a német fővárosba, Berlinbe történik.  Innen a Deutsche Bahn szállítja tovább a nyerteseket Lipcsébe, majd ugyanígy vissza Berlinbe és repülővel Bécsbe. A csapat a központi fekvésű A&O Hotels & Hostels házaiban kap szállást mindkét nagyvárosban.