A helyszínről jelentkeznek a fertődi kastély idegenvezetői

Forrás: turizmus.com

 2020. december 15. 15:52

A kastély különlegességeit mutatják be rövid videofilmekben az otthon ülők számára.

A fertődi Esterházy-kastély Magyarország legnagyobb barokk-rokokó műemlékegyütteseként még a leglelkesebb kastélykedvelőket is ámulatba ejti – akárhányszor végigjárhatják, mindig tartogat új érdekességeket számukra. Hogy erről az egyedülálló múzeumi élményről még a járványhelyzetben se maradjanak le az érdeklődők, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. idegenvezetői rövid helyszíni bejelentkezésekben bemutatják azokat a részleteket, műtárgyakat és a hozzájuk fűződő izgalmas történeteket, amelyek igazán különlegessé teszik ezt a csodavilágot.

Az „Idegenvezetőnk a helyszínről jelentkezik” című rovat legújabb videójából például megtudhatják, hogyan került Mulan Esterházy "Fényes" Miklós csodavilágába.

A korábbi videókban pedig a díszudvaron harcoló szörnyetegekkel kapcsolatos érdekességekről rántják le a leplet az idegenvezetők.

A rovat új videóit rendszeresen közzéteszik a kastély közösségi média oldalain, köztük a Facebook-oldalán, ahol érdekes és változatos tartalmakat találni Eszterházáról.