A kínaiak Új-Zélandot is beveszik

Forrás: turizmus.com

 2018. április 05. 14:57

Februárban a szigetországba érkező külföldiek közül a kínaiak a 2. helyet foglalták el 57 900 turistával, akiket csupán 74 100 ausztrál előzött meg.

A Kínai Új Év miatt az aucklandi repülőtér 8%-kal kevesebb kínai turistát fogadott februárban. Ennek ellenére jelentősen emelkedik a Kínából érkezők száma – tájékoztatta szerkesztőségünket Sárdi Rezső tiszteletbeli konzul.

Az aucklandi repülőtér adatai szerint a februári csökkenés ellenére a január és február összességében 19%-os növekedést mutat a múlt év azonos időszakához képest. A Tajvanról érkezők száma is jelentősen, 22%-kal nőtt.

A kínaiaknál csak az ausztrálok utaznak többen Új-Zélandra

Fotó: Pixabay

Az Air New Zealand a szigetország hivatalos légitársasága bejelentette, hogy a trans-Tasman útvonalon a Virgin Australiával hét évvel ezelőtt megkötött szövetség ez év októberétől megszűnik. A légitársaságok megnyugtatták az utasokat, hogy október 27-e előtti időben, a szerződés lejártát megelőzően a foglalások változatlanul érvényben maradnak és a további időszakot illetően mindent megtesznek, hogy az utasokat a változás csak minimális mértékben érintse.