Ahol az oroszlánok macskaköveken járnak

Forrás: turizmus.com

 2019. október 24. 16:46

Nyíregyháza látnivalóival is megismerkedhettek a látogatók az ukrajnai Lembergben a minap megrendezett gasztronómiai fesztiválon.

Az október 18–20-i hétvégén rendezték meg az egykori Osztrák–Magyar Monarchia multikulturális központjában, az ukrajnai Lembergben a 10. Bor- és Sajtfesztivált. Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közbenjárásával Nyíregyháza is megjelenhetett ezen a nagy látogatottságnak örvendő gasztronómiai rendezvényen, melynek helyszíne a Potocki-palota volt a világörökség részévé nyilvánított belvárosban.

Nyíregyháza standját felkereste Íjgyártó István, hazánk ukrajnai nagykövete is

Fotó: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

A rendezvény témájához igazodva a turisztikai kiadványok mellett a szomszédos világhírű tokaji borvidék borait kóstolták meg a résztvevők a fesztiválon, ugyanakkor nagy sikert arattak az eredetvédett alma-, szilva- és fürtös meggypálinkák is. A finom borok a standhoz csalogatták a vendégeket, a turisztikai kínálat megismerése pedig végképp meggyőzte őket arról, hogy Nyíregyházára érdemes ellátogatni.

A fő hívószó a termálvíz volt, de az európai hírű állatpark híre is hamar elterjedt a látogatók körében.

Nyíregyháza bemutatkozása annyira sikeresnek bizonyult az „oroszlánok városának" is nevezett Lembergben, hogy a tavalyi 16 ezres látogatói számot idén túlszárnyaló rendezvényre ismét meghívták a várost.

Az elmúlt évek tudatos marketingkampányainak hatására egyre többen fedezik fel Nyíregyházát Ukrajnából is.

A KSH legfrissebb statisztikai adatai szerint idén 8,77 %-kal nőtt a vendégek, 8,46%-kal pedig az ukrán vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához viszonyítva – tájékoztatta szerkesztőségünket Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek

Top 50: Gajdos László

2019. október 21.