Autóalkatrészekből készült szobrokból nyílt állandó kiállítás

Forrás: turizmus.com

 2019. december 05. 09:44

Használt autóalkatrészből készült híres filmkaraktereket és egyedi installációkat tekinthetnek meg az érdeklődők a budapesti szoborparkban.

November 29-től mindenkit vár a hatalmas fémhulladékból készült Alien a Dohány utca 30. szám előtt. Az Amazing Metal Art Gallery itthon egy teljesen egyedülálló kezdeményezés: használt autóalkatrészekből készült extrém szoborparkot álmodtak meg a tulajdonosok egy ázsiai út során, melyet hosszas munkálatok után végre megnyitnak a nagyközönség előtt. Több ezer fémhulladék, majdnem egy éves előkészület és kéttucat fémszobrász keze munkáját dícsérik a különleges fémszobrok.

Egy ázsiai utazás során született meg az ötlet

Fotó: Nagy Anita

„Elsősorban az érdekes művészeti irány fogott meg. Fémhulladékból, a megszólalásig hasonló Megatront és Alient tud készíteni a művész. Egy ilyen szobor mellett állni egészen érdekes érzés, nem beszélve arról, hogy ezek kisebb mását bárki megvásárolhatja a galériában és lehet otthon akár egy saját Aliene is. Szeretünk meglepő dolgokkal a nagyközönség elé állni, ez pedig egy igazán egyedülálló kezdeményezés, bízunk benne, hogy tetszeni fog a nagyközönségnek” –mondta Koltai Balázs, az egyik tulajdonos.

Aliennel is lehet szelfizni

Fotó: Nagy Anita

Életnagyságú Alien, a Jurassic Park elveszett világa, kreatív installációk és ismert filmkarakterek elevenednek meg a Tóth Alpár, Kovács Zoltán és Koltai Balázs tulajdonosok által megálmodott föld alatti állandó kiállításon.